Tray işlemci alınırken nelere dikkat edilmeli?

Rauf 23

Başarılı
Merhaba,

Intel I5-13500 işlemcisi almayı düşünüyorum. Ancak alacağım satıcılar sıfır ürün ve garanti konusunda tam güven vermedi. N11'den en ucuz satan ilk 3 satıcıya aynı soru sordum.

Sorum: "Merhaba, herhangi bir sorun olduğunda işlemcinin garantisini sağlayan şirket veya distribütörü kimdir? Teşekkürler."

P Satıcısı Cevabı: "bize gönderebilirsiniz ya da uluslararası Intel servisine"​

M Satıcısı Cevabı: "merhaba ürün tray oldugundan arıza durumunda direkt bizimle iletişime geçmeniz gerekmektedir"​

R Satıcısı Cevabı: "uluslararası Intel garantisi vardır. İsterseniz direk Intel'e istersenizde bize gönderebilirsiniz."

Hepsi birbirlerine yakın cevap verdiler. Ayrıca 2. el ürün mü olduğunu sormak istedim. Şu cevabı verdi:

P Satıcısı Cevabı: "ürün sıfır ve kutusuz 2 yıl garantilidir"​

Şimdi benim şüphe duyduğum sorulara gelelim.

1- İşlemci 2. el olduğunu nasıl anlarım?
2- Satıcılar distribütörden almıyorlarsa, başka şekilde nasıl satabilirler?
3- Mağaza birden kapandığını ya da ortadan yok olduğunu varsayalım. Daha sonra işlemci sorun çıkartırsa sonra ne yapacağım?

Şu an kullandığım işlemciyi Vatan Bilgisayar'dan almıştım. Garanti kağıtında Penta Teknoloji yazıyordu. Lakin tek bilindik yer olarak Vatan Bilgisayar aynı işlemciyi 2 katı fiyatına satıyor.

İki tane tray işlemci aldım ve ikisi de sorunsuz işlemcilerdi. İkisini de Amazon üzerinden DFT Bilgisayar isimli satıcıdan aldım. Tray işlemciler tepsi üstünde geliyor. Bunun gibi.

İki tane tray işlemci aldım ve ikisi de sorunsuz işlemcilerdi. İkisini de Amazon üzerinden DFT Bilgisayar isimli satıcıdan aldım. Tray işlemciler tepsi üstünde geliyor. Bunun gibi.

Hocam muhtemelen AMD işlemcisi aldınız. Magic ve DFS Bilgisayar bilindik oldukları için zaten onlara güvenim tam. Ancak alacağım Intel işlemcinin satıcıları hakkında çok bilgim yok.

Satıcılar; Penguen Bilgisayar, ModTekBilgisayar ve 7Renk. Bunlar hakkında bilginiz varsa söylerseniz sevinirim.

Bende Ryzen 7600 Tray işlemci aldım, sorunsuz kullanıyorum. Mantık zaten kutusuz ve soğutucu olmadan satılması. Fiyat olarak kutulu versiyonlardan daha uyguna gelir. Sırf bu işi yapan büyük firmalar var, onlardan da gidip alabilirsiniz elden teslim alıp. Faturasını da keserler sorun yaşamazsınız. Sinerji, İtopya gibi vs vs. Ben Creature Game Store'dan elimle kontrol ederek almıştım.

Hocam, bu alacağım mağazalar bana fiziki olarak çok uzakta kalıyor. En azından 2. el olduğunu anlama şansım var mı?

İşlemci üstünde büyük fiziksel bir hasar/çizik yoksa 2. el olduğunu anlama şansın %0'a yakın çünkü bunu kontrol edebileceğin bir program vs. yok.

İşlemci üstünde büyük fiziksel bir hasar/çizik yoksa 2. el olduğunu anlama şansın %0'a yakın çünkü bunu kontrol edebileceğin bir program vs. yok.
Hadi be bunun programı olmamasına şaşırdım.

Çok düşük bir ihtimal kullanılmıştır, termal macun kalıntıları kalmıştır iyi temizlenememiştir. Birde belki öyle. Adam izopropil alkol ile güzelce temizlediyse yine belli olmaz. @Rauf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…