Çözüldü Trendyol iade süreci kaç gün sürüyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

40S505

Becerikli
Arkadaşlar Trendyol'dan laptop aldım. Hasarlı geldiğinden iade ettim. Laptop iade sürecine girdi. İade incelemeye alındı. Aynı şekilde Gmail geldi. Gmail'de iaden ulaştı. Eğer iade şartlarına uygunsa 2 iş gününde iaden onaylanacaktır dedi. İadem salı satıcıya ulaşıp iadem incelemeye alındı. Bu süreç nasıl işliyor? Benim acil laptop almam lazım. Arkadaşlarla oyun planlarımız vardı. Yaz tatilini zaten neredeyse yarılamaya geldik.
@Simon Hocam sizin bir bilginiz var mı?

Çözüm
Hocam yani ben en fazla 7 gün mü bekleyeceğim?
@ReyuM arkadaş bayağı uğraşmış.

Eğer ürün satıcıya ulaşmışsa 2 gün içerisinde ürünü ürünü aldım onay süresi vardır. Eğer ürün sıkıntılıysa genelde biz ürünü teslim alsak da Trendyol tarafında onay vermiyoruz biraz daha zamanımız olsun diye. Daha sonra onay verdiğimizde ürün aksiyon bölümüne düşer. Burada da ya onay veririz ya da reddederiz. Onay verdiğimizde kalanı Trendyol'a kalır ne zaman isterse parayı o zaman yatırır ancak genelde kısa sürede yatırır. Ancak yine ürün sorunluysa satıcı 7 gün bekleyebilir ve 7. günün sonunda onay verebilir. O zamanda toplamda 9 gün beklemiş olursunuz. Bir de bankaya yatırma süreci vs eklendiğinde buna arkadaşın dediği gibi 10 gün üzerine çıkabilir. Tabii ret talebi de oluşturabilir. Eğer mücbir sebepse Trendyol bu konuda satıcıya destek olarak süreci uzatabilir. Tabii bu süreçte satıcının mücbir sebebiyle uzayıp ya da hiç uzamayabilir. Genel itibari ile 1 hafta içinde ortalama sonuca varırsınız.
21 iş günü yasal süre var. Ona göre bekleyin daha az da sürebilir.

Normal şartlarda satın aldığınız mağaza gıcıklık yapmazsa paranın hesaba geri iadesi bankaya da bağlı olarak 3 iş günü gibi bir süre. Bu süre tabii ki iadeniz satıcıya ulaştıktan sonra başlar, kargo süresini dahil etmiyorum. Trendyol kendi sitesinde ise şu şekilde bir resmi açıklama yapmış:

İade süresi ürün elinize ulaştığından itibaren 15 gündür.

Satıcı ne zaman onaylarsa, ben Corsair marka bir kulaklık almıştım sıkıntısı vardı. İade talebi oluşturdum vs. en son gün onayladılar iademi. Yani dediğim gibi satıcıya kalmış.

Eğer iade ettiğin ürün iade şartlarını karşılıyorsa sana bildirilir ve paran 1 haftada yatar büyük ihtimalle.

Trendyol da böyle yazıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-26 152201.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 66
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…