14742

Uzman
İyi akşamlar, dün çalışma masası sipariş etmiştim işim olduğu için çok fazla modele bakma şansım olmamıştı. Bugün diğer modelleri incelerken, aldığım modelin fiyatının gereksiz fazla olduğunu farkettim. Aldığım model:

Daha ucuz bir fiyata bulduğum model ise:

Daha ucuz olan modelin birde yanında kitaplığı var. Kalite farkı desek bu kadar kalite farkı olacağını sanmıyorum. Sadece bu model ucuz değil diğer modellerin çoğu öyle. Sizce iade etmelimiyim?

Hocam bence raflı olanı alın. MDF, sunta farkı olacağını düşündüm sanırsam oda yok. Yorumlarını okuyun sallanma problemi vs. yapmıyorsa ucuz olandan alın bence.

Ucuz fiyatlı olan masayı kullanıyorum ve gerçekten çok kalitesiz. Vide yuvaları yok, kendim delmem gerekti ve ayakları ne kadar iyi sabitlesem de masa çok fazla sallanıyor. Ders çalışmak için almıştım ama sallanmasından gerçekten yazı yazılmayacak halde. Onun dışında tabla kalitesi fena değil. Sanırım pahalı olanın ayakları daha sağlam şekilde dizayn edilmiş (iki ayak arasındaki metal çubuk sallanmasını önler diye tahmin ediyorum.)

Hocam bence raflı olanı alın. MDF, sunta farkı olacağını düşündüm sanırsam oda yok. Yorumlarını okuyun sallanma problemi vs. yapmıyorsa ucuz olandan alın bence.
Hocam süreç çok uzuyor ya. Yorumlara baktığımda sallanma ve eksik parça olduğu fazla söyleniyor. İade edeceğim yinede sanırım.

Şimdi yukarıdaki linkte ürüne baktığımız da, masa bacakları et kalınlığı daha kalın ve sağlam gözüküyor. Daha ucuz olan model, daha fonksiyonel doğru. Ama onun bacakları da daha ince gözüküyor. Bu tarz ürünlerde kullanılan malzeme kalitesi fiyatı çok etkiler genelde. Bu kadar fiyat farkını elbette açıklayamaz. Muhtemelen ikisi de suntadır, bu fiyatlara MDF masa bulamazsınız zaten. MDF ürünler çok daha pahalıdır ve ağırdır. Size tavsiyem göz ile görerek almanız yönünde olacaktır böyle ürünleri. İnternetten her şeyin alınmaması taraftarıyım, tabii imkan varsa eğer.

Gorüntü olarak alttakinin aynısı VA bende galiba daha geniş bunun dışında tıpatıp aynı. Raflı olanı al kesinlikle. Malzeme farkı var mı bilmiyorum.

Gorüntü olarak alttakinin aynısı VA bende galiba daha geniş bunun dışında tıpatıp aynı. Raflı olanı al kesinlikle. Malzeme farkı var mı bilmiyorum.
Peki kitaplık olduğunda alan dar oluyor ya o zaman koltuk ile hareket etmek falan sıkıntı çıkarıyor mu? Neden bu kadar pahalı anlam veremedim.

Hocam bence görerek almanız tavsiyemdir. Ürün güzel duruyor yorumlarını inceleyin ama benim tavsiyem görerek almanızdır.
Hocam dışarıda çok pahalı marangoza da sordum böyle bir ahşap parçası yaptırmak tahmini ne kadar tutar diye 2.500TL demişti. Daha demir ayakları tutmadan bu kadar masraf etmek... Bilemedim.