Windows güvenliği az önce böyle bir virüs yakaladı. Nereden bulaştı hiç anlamadım çünkü 2 haftadır bilgisayarı bile açmamıştım. Zaten korsan kullanmayan birisiyim hiçbir şey indirmedim ama durduk yere tarayıcıma Urban VPN adlı bir uzantı eklenmiş. Araştırdığıma göre bu VPN ile alakalıymış GPT'nin sohbetlerini görüntülüyormuş. Ders amaçlı kullandığımdan kişisel bilgi vermedim hesaplarım da sorun yok gibi. Şu an sildim ve Malwarebytes ile tarama yaptım temiz gözüküyor. Kullandığım uzantılarından kaynaklı bir güvenlik açığı ile VPN uzantısı yüklenmiş olabilir mi?

Ekran görüntüsü 2026-02-10 172400.webp

Windows güvenliği az önce böyle bir virüs yakaladı. Nereden bulaştı hiç anlamadım çünkü 2 haftadır bilgisayarı bile açmamıştım. Zaten korsan kullanmayan birisiyim hiçbir şey indirmedim ama durduk yere tarayıcıma Urban VPN adlı bir uzantı eklenmiş. Araştırdığıma göre bu VPN ile alakalıymış GPT'nin sohbetlerini görüntülüyormuş. Ders amaçlı kullandığımdan kişisel bilgi vermedim hesaplarım da sorun yok gibi. Şu an sildim ve Malwarebytes ile tarama yaptım temiz gözüküyor. Kullandığım uzantılarından kaynaklı bir güvenlik açığı ile VPN uzantısı yüklenmiş olabilir mi?

Eki Görüntüle 226102
Yani bir şey olmaz gibi ama çoktan çalınmıştır eğer ChatGPT vb. kullanıyorsanız.

Eki Görüntüle 226102
Uzanti degilde bilgisayarinizdaki bir PUP buna neden olmus olabilir, cogu reklam alip bir anda tarayici uzantilariniza istemediginiz uzantilar ekleyebiliyor. NPE, ESET Online Scanner ve HitmanPro ile de bir tarama yapmanizi oneririm ayrica indirdiginiz uygulamalari iyice bir gozden geçirmenizi de oneririm.

JavaScript ile yazılmış bir trojan (truva atı) gibi bir isim vermişler, ne şeyse. @Ord.Prof.Dr Erdal Kömürcü güzel üçlüyü önermiş. ESET online scanner iyidir. İyice tarayın bilgisayarınızı.

Windows defeder ile tam tarama yaptım ve farklı bir trojan daha buldu. Kaldırdım şu an temiz gözüküyor. Format atmalı mıyım? Sürücüleri güncellediğim dosyalar virüslüydü sanırım oradan geçti.

Konu başlığını görünce ben de bir tarama yaptırayım dedim, ne olur ne olmaz diye. Sonra bir baktımm Aaa Linux kullanıyormuşum. :LOL:

Sistem imajı alma uygulamalarını öneriyorum. Böyle durumlarda sistemi geri yüklemek 10 dakika sürmüyor. Ben Windos'ta EaseUS Todo Backup kullanıyorum. Steam'den ücretli sürümü almıştım zamanında. Öneririm.

Windows defeder ile tam tarama yaptım ve farklı bir trojan daha buldu. Kaldırdım şu an temiz gözüküyor. Format atmalı mıyım? Sürücüleri güncellediğim dosyalar virüslüydü sanırım oradan geçti.
Stealer öyle çok hafif bir zararlı değil, Malwarebytes,ESET,NPE,HitmanPro,AdwCleaner ve Emsisoft Emergency Kit ile Tam Tarama yapın ardından AVG Önyükleme Taraması, hala içiniz rahat değilse atabilirsiniz.

Stealer öyle çok hafif bir zararlı değil, Malwarebytes, ESET, npe, HitmanPro, AdwCleaner ve Emsisoft emergency kit ile tam tarama yapın ardından AVG önyükleme taraması, hala içiniz rahat değilse atabilirsiniz.

Saydıklarınızın hepsiyle yaptım ama gariptir ki "Trojan:Win32/Malgent" adlı virüs sadece defendere gözüküyor ayrıca virüsü silmeme rağmen her tarama yaptığımda tekrar tespit ediyordu format attım.

Saydıklarınızın hepsiyle yaptım ama gariptir ki "Trojan:Win32/Malgent" adlı virüs sadece defendere gözüküyor ayrıca virüsü silmeme rağmen her tarama yaptığımda tekrar tespit ediyordu format attım.
Hee klasik defender bug'ı hocam. Defender bazen temizledigi tehditleri tekrar tekrar zararlı algılıyor öyle bir dosya olmamasina ragmen. Buyuk ihtimalle sizde de oyle oldu yani zararlı coktan silinmisti yuksek ihtimal hatta biz eicar dosyasini indirip Defender'a tarattigimizda hem Tarama hem de Real Time ile buldugundan buga giriyordu. 2 tehdite de eylemleri baslat dedigimizde 1 i ile zaten zararliyi temizliyordu ancak diger uyari hep duruyordu zararli olmamasına rağmen. Korkmaniza gerek yok Windows Defender yerine baska bir AV kullanin derim sadece.