Kriyus 102

Bilgin
Makaleler
2
Yer
Batman
VIP'li siteden The Blood of Dawnwalker indirdim. Bu virüsü ilk defa gördüm. Araştırınca çok bir şey çıkmıyor. Bilen var mı, virüs müdür?

1788712547582.webp

O siteyi kullanıyordum bir aralar. Pek sorun yaşamadım, false positive olabilir, ama daha güvenli bir yerden tekrar indirmekte fayda var.
Direkt rune'dan alınmış gözüküyor oyun. Neyse kurmayayım.

Defender'ı bu kadar gariban görmeyin. Biraz güvenin şu adama ya. Trojan diyorsa trojandır hocam sil sen kafan rahat olsun.
Geçenlerde konu açmıştım, Kaspersky ve Defender orijinal alınan Pragmata'da virüs buluyordu; zaten çok güvenmiyordum.

VIP'li site dediğiniz nedir? Fitgirl, Dodi, csrin gibi globalde nam salmış bir websitesi ise sorun olacağını sanmam.

Sosyalde zararlı yazılım analizi yapan yok, exe dosyasını paylaşsan bile uygulamanın içeriğini inceleyen kimse olmaz. Hem korsan crackli yazılımdan ne bekliyordunuz ki? Hadi kodlarını koruyor desem crypted bir şeyler yazardı veya ne bileyim vmprotect falan yazardı ki onları bile inceleyemezsiniz. Beğenmedim emojisi atanlar muhtemelen sanalın kralları.

Geçenlerde konu açmıştım, Kaspersky ve Defender orijinal alınan Pragmata'da virüs buluyordu; zaten çok güvenmiyordum.

O olay birçok antivirüste var ya false Positive'in önüne geçmek imkansız gibi bir şey. Bazen işin içinde gahpelik olabilir deyip riske atmadan yapıştırıyorlar sıkıntılı diye. Hatta daha komiğini söyleyeyim Kaspersky bende Malwarebytes'a da sil bunu hemen diyor karantinaya alayım abi diyor falan sdlkfjsdklf tamamen pazar rekabeti olduğu çok aşikar.