Yani şimdi yeni olduğu için illa bazı yerlerde geçmeyebilir ama benim babamda Troy var, hiç sorun yaşamadı. Yani Troy'u gereksiz fazla kötülüyorlar bence. Ha ama gene de daha sorunsuz bir deneyim için Mastercard veya Visa kullanın derim.
Türkiye'de geçerli bazı e ticaret siteleri taksit yaparken sorun çıkarıyordu onun harici inanılmaz negatif etkisi yok zaten müşteriye aksini söylemediği sürece dayatıyorlar, uğraşıp uğraşmamak size kalmış.
Troy kullanan bir arkadaşım 3 harfli marketlerden birinde temassız ödemeyi 4. denemede yapabildi.
Özellikle yabancı alışveriş sitelerinde Troy kart geçmeyebiliyor.
Yurt dışına sık sık çıkıyorsanız çok büyük ihtimalle yurt dışında kullanamayacaksınız.
Ancak bu söylediklerim 9792 ile başlayan kart numarasına sahip karta sahipseniz geçerli. 65 ile başlayan kart numarasına sahipseniz (kartınızın arka tarafında Discover logosu varsa) yukarıda belirttiğim sorunları muhtemelen yaşamayacaksınız.
Ya kullanıcı kazanması için reklam yapması gerekli zaten. Ben troy'u desteklemek istemiyorum çünkü öyle hissettirmiyor. Ödeme yöntemi gibi koskoca bir projeye kalkışacaksan gidip tüm büyük firmalarla anlaşmanı iyi tutacaksın. Yoksa bu işler yürümüyor maalesef. Çıkalı baya oldu ama halen daha yabancı şirketlerle bir anlaşma yapamamışlar.
Ziraat Bankası'nın TROY diretmesinden, Ziraat Bankası kartımı doğrudan iptal ettirdim. TROY'un sorun çıkardığı yerler de oluyor. Neden uğraşalım? Mastercard ya da Visa talebinde bulunsun.
Yurtdışı ödemelerinde doğrudan sorun çıkarıyor. Kötüleyen de boşa kötülemiyor, emin olabilirsiniz. Sorunsuz çalışan Mastercard ve Visa varken insanlar, neden TROY kullansın?