Truckers MP'de yaptığım hareket ban yedirtir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Talha Yiğit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 160
  • Etiketler Etiketler
    ban

Talha Yiğit

Üstün
Yer
Konya
Merhaba,

Dün arkadaşımla Truckers MP girdik ben benzinliğe girdim o beni geçti haliyle yetişmeye çalışıyorum. 2 tane Rus arkadaşlar sanırım bende bunları geçerken biraz hadise yaşadık (hakkını verdim ) bu harekete ban gelir mi?

Sollayan sen isen, sen sollarken üzerine kıran şahıs suçlu. Yolda kesik çizgiler var ve bu sollama yapabileceğin anlamına gelir. Karşıdan da gelen yoksa sollama yapabilirsin. Bu yasak değil. Sen sollarken birisi gelip üzerine kırıyorsa bu onun suçudur.

Evet yedirtir, 25 kişinin üstünde sollamak yasaktır. Üzerine kıran da sollayan da ceza alır.
§2.4 - Ters Yön / Uygunsuz Sollama*

Bir yolda hatalı yönde sürüş gerçekleştirmek. Yoğun bölgelerde başka bir oyuncuyu sollamak ya da yolun dışından sollamaya çalışmak ve/veya bir kazaya veya diğer oyuncuların tehlikeye girmesine neden olmak. Bu, aynı zamanda, trafik sıkışıklığı gibi aşırı trafiğin bulunduğu, her yöndeki herhangi bir tek şeritte sollama/sağlama ya da yolun dışından sollama/sağlamayı da içerir.
25'ten fazla oyuncunun bulunduğu alanlar oldukça kalabalık kabul edilir.

@pesimist34, iyi de ters yönde gitmiyor ki? Yolda kesik çizgiler var, bu sollama yapabileceği anlamına gelir. Düz çizgi olsaydı sollama yapılmaz anlamına gelirdi. Konu sahibi sollamaya çıkıyor ve sollamaya çalıştığı kişi ise gidip üzerine kırıyor.

Sollayan sen isen, sen sollarken üzerine kıran şahıs suçlu.

Bunu report olarak atacağım fakat malum adminler bize de ban atabiliyor. Videonun devamında elemanin sağından geçeyim dedim üstüme kırdı biraz cebelleşttik...
Teşekkürler.

Ben buradan ban yemeyip, karşı tarafı banlatmışsam bana dokunmazlar diye düşünüyorum ama şu olayda var.

Videonun devamında elemanin sağından geçeyim dedim üstüme kırdı biraz cebelleşttik...

Sadece ters yön olarak düşünmeyin, maddenin uygunsuz sollama kısmı da var. Ayrıca videoda pervasız sürüş kısmı da var 2.5 maddesinden.
25 kişinin üstünde sollama yapmaya özen göstermek lazım, evet karşısı dolu gözükmüyor giderken ama bu bir anda yüklenmeyeceğini göstermez, TruckersMP bu.

Bunu report olarak atacağım fakat malum adminler bize de ban atabiliyor. Videonun devamında elemanin sağından geçeyim dedim üstüme kırdı biraz cebelleşttik...
Teşekkürler.
Öncelikle sağdan ''sollamak'' bir hatadır ve yanlış sollama çeşididir. Ban yersen bu yüzden yiyebilirsin. Soldan yaptığın sollamada karşıdan gelen yoksa, ki yok gibi duruyor, yolda da kesik çizgiler varsa sollama yapabilirsin anlamına gelir. Bu esnada geçtiğin kişi senin üzerine kırıp geçmeni engellediği için suç tamamen ondadır.

Ani bir şekilde ve sebepsiz ani fren yaptı bende sıyrılmak istedim.

@Caner Uncu, @pesimist34, fikirlerinizi sunduğunuz için teşekkürler.

Soldan yaptığın sollamada karşıdan gelen yoksa, ki yok gibi duruyor, yolda da kesik çizgiler varsa sollama yapabilirsin anlamına gelir.
Bakın bu her olay için geçerli değil, evet burada dediğiniz olabilir belki ama bunu söylersek her olayda bu durumda haklı çıkarsınız gibi anlaşılabilir. Akşam saatlerinde yaşanan tren yoğunluğundan sebep 4 yonca yola kadar trafik oluyor ve yaklaşık trafik saatte 5 6 kilometreyle ilerliyor. Burada bunu yapmak yasak. Ama yolda kesik çizgi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…