Mahmut Hudai TURGUT
Uzman
- Masaüstü bilgisayarimda 8 TB'lik (NAS'a uygun) HDD, 2 TB SATA SSD mevcut. Bunlari daha cok arsiv olarak kullanıyorum. SSD'de daha siz eristigim dosyalar, filmler mevcut. HDD'de genel olarak sakladigim, nadir eristigim veriler mevcut. HDD'de 5 TB, SSD'de 1 TB veri mevcut. Laptop da kullanıyorum, bu iki diske erismek icin USB vs kullanıyorum. Zor oluyor.
- Elimde 4770K islemci, 16 GB DDR3 RAM, Z87-G45 Anakart iceren eski bir kasam mevcut. Recep Beyin TrueNAS videosunu YouTube'da görünce PC'deki 2 diski eski kasaya takip NAS olarak kullanmak kafama yatti. Ancak bu islem sirasida diskler siliniyor. Farkli önerisi olan var mi? Sirf bu islemi yapmak icin ek 8 TB'lik disk almak mantikli gelmedi.
- Boot Drive: 64/128/256 GB'lik SATA HDD
- Cache Drive: 512 GB M.2 NVMe SSD (benim eski anakartta M.2 yok, PCI Express SSD kullanilabilir ancak 1Gbps Ethernet portu kullanacaksam SATA SSD olarak da yeterli)
- Sik erisilen dosyalar icin 2 tane 2 TB SATA SSD RAID1 (Ben baslangicta 1 tane kullanacagim)
- Arsiv dosyalari icin 2 tane 8 TB SATA HDD RAID1 (Ben baslangicta 1 tane kullanacagim)
Zihin gimnastigine katki saglamak isterseniz buyurun. Ben daha detayli bakmadim ama Teknobilim'den Cagan Celik'in yaptigi gibi Raspberry Pi Modem/Reklam-Takip engelleyici projesi ile belki birlestirebilirim.
Cevap yazanlara simdiden teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: