Promets

Uzman
Merhaba, ASUStor mu yoksa bir donanıma TrueNAS mı olan kararsızlığım sonrası TrueNAS'a bir şans vermeye karar verdim. Denemek için i5 10400 ve 8 GB RAM'i olan bir kasaya 3 adet 500GB HDD taktım, sistemi birine kurduktan sonra kalan iki disk ile mirror olacak şekilde 500GB'lık bir pool oluşturdum. Container, sanal makine çalıştırma konularında herhangi bir problem olmamakla birlikte bazı bölümlerini anlamaya başladım. TrueNAS apa bağlı olduğu DHCP sunucusu üzerinden IP alıyor fakat containerlar TrueNAS ile aynı IP fakat farklı portlar üzerinden ağ üzerinden erişebilir durumda oluyor. Yanlış hatırlamıyorsam Docker Desktopta bu mantık ile çalışıyordu. Şimdi sormak istediğim konu şu; TrueNAS Ethernet portunu köprü moda alıp container veya vm ağ kartını da köprü moda aldığımızda atıyorum TrueNAS 192.168.3.10 gibi IP alırken DHCP'den TrueNAS altında çalışan vm veya container da bu DHCP üzerinden 192.168.3.11... IP alıp kullanamaz mı? Ben bunu başaramadım bunu nasıl yapabilirim?

Yanlış hatırlamıyorsam bunun için Network ayarlarından Bridge oluşturmanız gerekli.

Şu videoya bir göz atın, zamanında bana yardımcı olmuştu: (Tabii belki sizin ihtiyacınızı karşılamayabilir.)

Yanlış hatırlamıyorsam bunun için Network ayarlarından Bridge oluşturmanız gerekli.

Şu videoya bir göz atın, zamanında bana yardımcı olmuştu: (Tabii belki sizin ihtiyacınızı karşılamayabilir.)

İlgiliniz için teşekkürler, ben burada yapılanın aynını yaparak köprüye ip adresi aldırabildim. Önerdiğiniz videoda 192.168.0.34 numaralı ip adresini almış TrueNas doğru fakat buradan sonrası nasıl olacak onu çözemedim :) 192.168.0.35 nolu ip adresinide vm ye vermek istiyorum yada lan networkunde bulunan dhcp serverdan otomatik bir ip adresi verilmesini istiyorum.

İlgiliniz için teşekkürler, ben burada yapılanın aynını yaparak köprüye ip adresi aldırabildim. Önerdiğiniz videoda 192.168.0.34 numaralı ip adresini almış TrueNas doğru fakat buradan sonrası nasıl olacak onu çözemedim :) 192.168.0.35 nolu ip adresinide vm ye vermek istiyorum yada lan networkunde bulunan dhcp serverdan otomatik bir ip adresi verilmesini istiyorum.
Rica ederim. VM'i kurarken oluşturduğunuz bridge'i seçebiliyorsunuz.