Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Demokratlar kazansaydı koltuğa gelecek kişi direkt Ermeni lobisi etkisindeki biri olacaktı. Biden döneminde olduğu gibi ABD ile iletişim kurmak imkansız olacaktı. Bu yüzden Trump gelsin, bazı konularda belki anlaşılabilir sonuçta iş adamı dedim. Trump'ın gelmesi ABD için daha kötü senaryo olur ama bizim için kötünün iyisi durumu olabilir diye düşünmüştüm.
Bu adamın 2. döneminde bu kadar kafayı yiyebileceği aklımın ucundan geçmedi.
Adamın kafasında bir Dünya var, gerçeklere uygun mu değil mi bakmıyor bile. Yayınlarda belgelerle yalanlarını yüzüne vuruyorlar, adam en ufak mimik bile vermeden kafasındakini anlatmaya devam ediyor. Tımarhaneye kapatılacak durumdaki adam ABD başında. Bakım evine yatırılması gereken biri tarafından yönetildikten sonra ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırılması gereken başka biri geldi. İşin korkutucu tarafı bunların yönettiği ülke Dünya'daki en büyük politik güç.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
@Tarnished, ben de siyonist/Ermeni lobisinden birisindense bari Trump gelse daha iyi olabilirdi diyordum. Hani dostumuz olmayacak ama daha iyidir diye. Herif bir geldi orası benim, burası benim. Ülkeyi şirketmişçesine gibi yönetiyor.
Bold Pilot
Uzman
Ben de kötünün iyisi olarak düşünüyorum Trump'ı.@Tarnished, ben de siyonist/Ermeni lobisinden birisindense bari Trump gelse daha iyi olabilirdi diyordum. Hani dostumuz olmayacak ama daha iyidir diye. Herif bir geldi orası benim, burası benim. Ülkeyi şirketmişçesine gibi yönetiyor.
Ben de öyle düşünüyordum ama Dünya açısından daha mı kötü oldu acaba diye düşünüyorum şimdi.
Kendini her şeyin sahibi olarak gören biriyle Türkiye olarak herhangi bir konuda anlaşma sağlayamayacağımız ortada. Demokrat partiden biri gelseydi de Avrupa ve dolaylı yoldan bizim üstümüzdeki tansiyonu bu kadar yükseltmeseler daha iyiydi sanki demeye başladım.
Ben de öyle düşünüyordum ama Dünya açısından daha mı kötü oldu acaba diye düşünüyorum şimdi.
Kendini her şeyin sahibi olarak gören biriyle Türkiye olarak herhangi bir konuda anlaşma sağlayamayacağımız ortada. Demokrat partiden biri gelseydi de Avrupa ve dolaylı yoldan bizim üstümüzdeki tansiyonu bu kadar yükseltmeseler daha iyiydi sanki demeye başladım.
Neyse iyi yanından bakalım AB-Türkiye ilişkileri gelişir bu sebeple. Ama umarım bizimki AB'ye yanlıyacam diye her istediklerini karşılıksız yapmaz. AB, sırf bize asker yollamamız için para mara yollatır. Olan bizim askere olur.
Dünya da ABD haricinde Ruslar ve çinliler gibi alternatiflerin olması lazım. Çok kutupluluk her zaman daha iyidir. ABD kesinlikle çökmez sistemi çok iyi kurmuş. Rusya da çökmez nükleer kozu var. Çökecek olan Avrupa ve Türkiye gibi yalnız ülkeler olur. Dünyanın sonuna kadar bu döngü değişmez.
Başkomutan reis hülooo, Asrın lideri bak şöyle böyle poz verdi. Bu malum paylaşımları hep aynı hesaplar paylaşıyor.X'te Aktroller buradan (Zelenski meselesi) bile kendilerine pay çıkarıyor. Çıldırmalık.
Suriye için de pay çıkarıyorlardı, ne olduğunu gördük. Bize özel fahiş vize ücreti getirdiler, bize özel çok yüksek gümrük vergisi getirdiler, Orta Doğu konusunda yıllardır karşı tarafta olduğumuz ülkelerle anlaşmalar yapıyorlar, ülkeyi İsrail'in arka bahçesi haline getirdiler. Üstüne ABD daha şimdiden kendilerinin de desteklediği HTŞ konusunda aradan sıyrılıp direkt bizi hedef gösterdi ki gerektiğinde terör destekçisi ülke olarak kamuoyuna sunsunlar. Kazandığımız tek bir konu bile olduğunu sanmıyorum Suriye konusunda.X'te Aktroller buradan (Zelenski meselesi) bile kendilerine pay çıkarıyor. Çıldırmalık.