1449

Üstün
Azerbaycan’dan ülkemize gelen Lockheed Martin C130 Hercules adlı Milli Savunma Bakanlığı’nın kargo uçağı, Gürcistan-Azerbaycan sınırında; Gürcistan Hava Sahası’na düştü. İçinde askeri personellerin olduğu bilgisi aktarılırken, içinde ölü ve yaralıların olabildiği bilgisi verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Gela Geladze ile telefonda görüştü. Geladze, olay yerine gidiyor. Şuan hala enkaza ulaşılmaya çalışılıyor.

Son düzenleme:
Tez vakitte yaralılarımızın tedavisi ve şehit olan evlatlarımızın da bedenlerine ulaşılması dileğiyle, başımız sağ olsun...

Bu uçak nasıl düşebilir? Kızgın bir bölge üzerinde umarım büyük bir ihlal olmamıştır. Tez zamanda neden düştüğüne dair bilgilerin kamuoyuna açıklanması gerekiyor. Normal bir uçak değil koskoca C130.

İzleyemedim bile, kanım çekildi. Havada vurulmuş gibi mi düşüyor yoksa ben mi yanlış anlıyorum? Parçalanmış resmen.
Parçalanmış gibi gözüküyor. Muhtemelen vuruldu. Vurulsa bile vuruldu demeyecekler bize.

Uçağın tescili: 68-01609
Flightradar24 playback: Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map | Flightradar24
Türkiye saatiyle 13.48'de uçak 24000 feet seviyesinde yaklaşık 510 km/h hızla giderken radardan aniden kayboluyor.