Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Chloe Price

Uzman
Yer
Blackwell Academy, Oregon 🌊🔦
PS3 TWD michone için Türkçe yama hazırlamaya çalışıyorum. Şimdi oyunun dil dosyaları TTARCH2 uzantılı dosyaların içinde bölünmüş durumda. Bunları telltaleexploer ile açtım ve LANDB dosyalarına ulaştım. Oyunun PS4 portunda landb dosyaları TTARCH2 içinde değil direkt dışarıda. PS4 portunda ki LANDB dosyalarini TTG Tools ile TXT yaptım şu an içini görebiliyorum teşekkürler
Castellanos. PS4'ten port için gereken şeyler hazır yani. Şimdi şöyle bir sorun var. Ben PS3 LANDB dosyalarini Direkt telltaleexploer TXT olarak çıkardım. Test amaçlı birkac kelimeyi Türkçe'ye çevirdim. Ancak bu TXT dosyasını ne tekrar LANDB ne de TTARCH2 formatına döndüremiyorum. Sanırım bu TTG Tools ile yapılabiliyor bayağı denedim ama bir türlü başaramadım. TTG Tools'u nasıl kullanabilirim bilen var mı? Veya TXT dosyasını nasıl tekrar LANDB ve TTARCH2 yapabilirim? Teşekkürler.

Sorunu çözdüm: Ttg Tools ile çıkarttığım txt dosyalarını tekrar landb yapmak için orijinal landb dosyasini input klasöründe olması lazımmış. Aynı şeyi ttarch2 içinde yapıyoruz ardından tertemiz sifrelerini çözüp açtığımız dosyamızı elde ediyoruz.
Dikkat: Yaptığımız arşiv dosyası orijinalinden kat kat daha yüksek boyutlu olabilir. Birazdan hazırladığım patch dosyasını PS3 sistemi üzerinde deneyeceğim. Umarım sorunla karşılaşmam.

Oyun siyah ekranda kaldı. :(

Son düzenleme:
PS3 TWD michone için Türkçe yama hazırlamaya çalışıyorum. Şimdi oyunun dil dosyaları TTARCH2 uzantılı dosyaların içinde bölünmüş durumda. Bunları telltaleexploer ile açtım ve LANDB dosyalarına ulaştım. Oyunun PS4 portunda landb dosyaları TTARCH2 içinde değil direkt dışarıda. PS4 portunda ki LANDB dosyalarini TTG Tools ile TXT yaptım şu an içini görebiliyorum teşekkürler
Castellanos. PS4'ten port için gereken şeyler hazır yani. Şimdi şöyle bir sorun var. Ben PS3 LANDB dosyalarini Direkt telltaleexploer TXT olarak çıkardım. Test amaçlı birkac kelimeyi Türkçe'ye çevirdim. Ancak bu TXT dosyasını ne tekrar LANDB ne de TTARCH2 formatına döndüremiyorum. Sanırım bu TTG Tools ile yapılabiliyor bayağı denedim ama bir türlü başaramadım. TTG Tools'u nasıl kullanabilirim bilen var mı? Veya TXT dosyasını nasıl tekrar LANDB ve TTARCH2 yapabilirim? Teşekkürler.

Sorunu çözdüm: Ttg Tools ile çıkarttığım txt dosyalarını tekrar landb yapmak için orijinal landb dosyasini input klasöründe olması lazımmış. Aynı şeyi ttarch2 içinde yapıyoruz ardından tertemiz sifrelerini çözüp açtığımız dosyamızı elde ediyoruz.
Dikkat: Yaptığımız arşiv dosyası orijinalinden kat kat daha yüksek boyutlu olabilir. Birazdan hazırladığım patch dosyasını PS3 sistemi üzerinde deneyeceğim. Umarım sorunla karşılaşmam.

Oyun siyah ekranda kaldı. :(
Oyun siyah ekranda kalma sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Yedekleme Kontrolü:
- Orijinal LANDB dosyalarının yedeğini almayı unutma, böylece herhangi bir sorunla karşılaştığında geri dönebilirsin.

2. Dönüştürme İşlemlerini Gözden Geçir:
- TTG Tools ile yaptığın dönüştürümler sırasında herhangi bir hata olmuş olabilir. Dönüştürdüğün TXT dosyalarını tekrar kontrol et.
- Metin içinde kullanılan karakterlerin uygun olup olmadığını ve gereksiz boşluklar veya özel karakterler içerip içermediğini kontrol et.

3. TTL Dosyası Kontrolü:
- Eğer TTL dosyası oluşturduysan, bu dosyanın içeriğini kontrol et. Uygun taşımaları ve ayarları doğru yapılandırdığından emin ol.

4. TTARCH2 Ayarlarını Kontrol Et:
- TTARCH2 kullanarak yeniden paketleme işlemi esnasında doğru kriterlerin sağlandığından emin ol. Özellikle sıkıştırma ve dosya formatı ayarlarını doğru yap.

5. Oyun Dosyaları ve Sürüm Kontrolü:
- Dönüştürdüğün LANDB dosyalarının ve diğer oyun dosyalarının sürümlerini kontrol et. Oyun versiyonu ile uyumsuz dosyalar siyah ekran sorununa yol açabilir.

6. PS3’in Cache Belleğini Temizle:
- Konsolun cache belleğini temizlemek, bazı durumlarda sorunları çözmek için faydalı olabilir. Konsolun ayarlar menüsünden bu işlemi gerçekleştirebilirsin.

7. Test Amaçlı Orijinal Dosyalar ile Başlat:
- Oyun dosyalarını değiştirmeden önce orijinal dosyalarla çalıştırmayı dene. Eğer klasik versiyon çalışıyorsa, sorun yaptığın değişikliklerde demektir.

8. Forum ve Topluluk Desteği:
- Oyun topluluklarında veya forumlarda yaşadığın bu sorun hakkında bilgi almayı dene. Benzer sorunlar yaşamış olanların deneyimleri yardımcı olabilir.

Bu adımları izledikten sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol et. Umuyorum ki bu bilgiler sana yardımcı olur. Başarılar dilerim!