xturko

Gelişen
Merhaba değerli dostlar. Daha önce şehrin merkezinde oturduğum için internetle ilgili bir problemim yoktu. Ancak taşındıktan sonra durum değişti. Yeni taşındığım mahallede VDSL mevcut, fakat evimin yanına bir adet direk dikilmesi gerektiğini söylediler. Bunun için evin çatısına direk dikmemizi istediler ve biz de kabul ettik. Daha sonra evimin yaklaşık 100 metre ilerisinde bir okul var ve okula fiber internet çekildiğini gördüm. Bugün TTNET ekibinden birisi geldi. Bu kişi modem kurulumunu yapacak görevliydi. Kendisine evimin yaklaşık 100 metre ilerisinde fiber çekildiğini ve bu hattı kullanıp kullanamayacağımızı sordum. Ancak bana bunun bizim kullandığımız internet olmadığını, Fatih projesi için çekildiğini söyledi. Üstüne de saçma sapan şeyler ekleyip konuyu geçiştirdi. :D Gerçekten şaka gibi cevaplar. Sizce böyle bir şey mümkün mü?

Ekran görüntüsü 2025-09-04 123815.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet böyle bir şey mümkün. Evinize fiber çekilebilmesi için önce projelendirilmesi gerekir. 1 metre yanınızdaki binaya bile fiber gelse, siz o hattan kullanamazsınız. TT artık yavaş yavaş fiber dönüşümü yapıyor, elbet sizin mahalleniz de projelendirilecektir. Sabırla beklemekten veya bağlı olduğunuz telekom müdürlüğüne dilekçe vermekten başka çaren yok.

Aynı sokakta veya apartmanda senin gibi fiber istiyoruz diyen kişileri bulup sürekli ttneti darlamanız lazım en iyi halde 6 aya gelir diye düşünüyorum yoksa keyiflerine göre iş yapıyorlar. Pandemiden beri altyapıyı fibere geçirmeye çalışıyor.

Bugün Türk Telekom tahutümü yeniledim internet faturası 284 liradan 462 lira oldu Tabii engelli indirimli fiyatı bu 50.Megabit 100 75 yapalım dedım Alt yapınız kaldırmıyor Fiber için dilekçe vs .ugraş dur.hep insanları zora koşsunlar nerde alt yapi eksikse getreceksin