toyon

Başarılı
TTNET'in vermiş olduğu standart fiber modem TP-Link AC 1200 QoS ayarlarını açarak ve aşağıda verdiğim TXT dosyasını BAT dosyasına dönüştürüp yönetici olarak çalıştırıp kullanarak hızınızı çok da düşürmeden bufferbloat sorununuzu çözebilirsiniz. Pahalı ve kaliteli modem SFP kullanmaya çok da gerek yok aslında sırf bufferbloat sorununu çözmek için.

1743963583090.webp

Ayarlar için 1-2 hafta uğraştım çok paylaşım yapmayı sevmiyorum ama bugünkü videoyu gördükten sonra paylaşayım dedim. @Recep Baltaş.

Dosya Ekleri

Son düzenleyen: Moderatör:
TTNET'in vermiş olduğu standart fiber modem TP-Link AC 1200 QoS ayarlarını açarak ve aşağıda verdiğim TXT dosyasını BAT dosyasına dönüştürüp yönetici olarak çalıştırıp kullanarak hızınızı çok da düşürmeden bufferbloat sorununuzu çözebilirsiniz. Pahalı ve kaliteli modem SFP kullanmaya çok da gerek yok aslında sırf bufferbloat sorununu çözmek için.

Eki Görüntüle 138561

Ayarlar için 1-2 hafta uğraştım çok paylaşım yapmayı sevmiyorum ama bugünkü videoyu gördükten sonra paylaşayım dedim. @Recep Baltaş.

Bufferbloat bu şekilde doğru test edilmez.
Komut aç ve şunları çalıştır> ping 1.1.1.1 -t,
ping 192.168.1.1 -t ardından Speedtest aç veya büyük bir dosya yüklerken ping artıyor mu bak.

1743965381988.webp

ping 192.168.1.1 -t ardından Speedtest aç veya büyük bir dosya yüklerken ping artıyor mu bak.

dediğinizi de yaptım yine neredeyse 0 ama bu bufferbloat testi zaten teorik olarak dediğinizi yapıyor

Hocam merhaba. Bende TT’nin 1000/50 tarifesi, TP-Link Ex20v AX1800 Mbps Router ve Nokia G-010G-Q ONT cihazı mevcut.

Upload için +1 ms’e kadar düşürdüm ama Download için +32 ms değerindeyim. Siz nasıl bu kadar düşürebildiniz? Router arayüzünde farklı bir ayar mı uyguladınız? Paylaşabilirseniz memnun olurum.

Hocam merhaba. Bende TT'nin 1000/50 tarifesi, TP-Link EX20v AX1800 Mbps Router ve Nokia G-010G-Q ONT cihazı mevcut.

Upload için +1 Ms'e kadar düşürdüm ama Download için +32 ms değerindeyim. Siz nasıl bu kadar düşürebildiniz? Router arayüzünde farklı bir ayar mı uyguladınız? Paylaşabilirseniz memnun olurum.

Nokia sahada çözülemeyen bir bufferbloat var.

Hocam merhaba. Bende TT’nin 1000/50 tarifesi, TP-Link Ex20v AX1800 Mbps Router ve Nokia G-010G-Q ONT cihazı mevcut.

Upload için +1 ms’e kadar düşürdüm ama Download için +32 ms değerindeyim. Siz nasıl bu kadar düşürebildiniz? Router arayüzünde farklı bir ayar mı uyguladınız? Paylaşabilirseniz memnun olurum.
Modemin QoS ayarlarını internet hızınıza göre ayarlayıp modemi ve pcyi resleyip tekrar deneyin.

10 ping artıyor bende ne anlama geliyor bu?
10 ping nerede artıyor?

Konuda yazılmış olan ping 1.1.1.1 -t den sonra speedtest yaptığımda.
yük altında pinginiz 10 artıyor

1743970530489.webp

hocam size attığımda goodbydpi açık kalmış tekrar denedim 1 max 2 oluyor yük altında siteyle birebir aynı

Son düzenleme: