Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dwinqs

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

Evimde 1000 Mbit internet kullanıyorum. Kendim kablo ile bağlandığım için bir problem yaşamıyorum fakat TTNET'in verdiği modemin Wi-Fi kalitesi çok kötü. Bu modemi değiştirebilir miyim? GPON cihazı var ve yanında modem bulunuyor. Görsel olarak ekledim; modem markası ve modeli TP-Link AX1800 Wireless. Eğer değiştirme şansım varsa, ücret problemi olmadan oyunlarda kullanmak için en iyi modem/router’ı alabilirim. Tavsiyelerinize açığım, bu işlemi adım adım anlatabilecek yardımcı olabilecek var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.

@Recep Baltaş

1761735215823.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Recep Bey öncelikle geri dönüşünüz ve cevabınız için çok teşekkür ederim, vakit ayırdığınız için de saygılar. Kullanıcı adımı ve şifremi biliyorum, GPON cihazının yanındaki modemi kaldırıp bir router alıp kullanabilir miyim? Özür dileyerek sorsam anlatabilir misiniz ya da bir kaynak var mı bakabileceğim? Çok teşekkür ederim tekrardan. @Recep Baltaş

Ayrıca internetten satın alırken modem olarak mı yoksa router olarak mı satın almalıyım?

Evet, ONT cihazının yanındaki modemi kaldırıp bir router alıp kullanabiliyorsunuz. Detaylı rehber olarak ilgili videoyu adım adım takip edebilirsiniz. Satın alırken de router olarak bakınmalısınız şayet fiber kullanıyorsunuz. Onun için de bütçenizle beraber yeni bir router önerisi konusu açın.

Kullanıcı adı ve şifreyi öğrendiğiniz sürece değiştirebilirsiniz. Modem tavsiyesi için bütçenizle ayrı konu açarsınız. Kullanıcı adı ve şifreyi Turk Telekom'dan almanız gerek. Ya da modemin içinden.

Recep Bey, öncelikle geri dönüşünüz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. Vakit ayırdığınız için de saygılar.

Kullanıcı adımı ve şifremi biliyorum. GPON cihazının yanındaki modemi kaldırıp bir router alıp kullanabilir miyim? Özür dileyerek sorsam, bunu anlatabilir misiniz ya da bakabileceğim bir kaynak var mı? Çok teşekkür ederim tekrardan.
@Recep Baltaş

Ayrıca, internetten satın alırken cihazı modem olarak mı yoksa router olarak mı almalıyım?

Recep Bey öncelikle geri dönüşünüz ve cevabınız için çok teşekkür ederim, vakit ayırdığınız için de saygılar. Kullanıcı adımı ve şifremi biliyorum, GPON cihazının yanındaki modemi kaldırıp bir router alıp kullanabilir miyim? Özür dileyerek sorsam anlatabilir misiniz ya da bir kaynak var mı bakabileceğim? Çok teşekkür ederim tekrardan. @Recep Baltaş

Ayrıca internetten satın alırken modem olarak mı yoksa router olarak mı satın almalıyım?

Evet, ONT cihazının yanındaki modemi kaldırıp bir router alıp kullanabiliyorsunuz. Detaylı rehber olarak ilgili videoyu adım adım takip edebilirsiniz. Satın alırken de router olarak bakınmalısınız şayet fiber kullanıyorsunuz. Onun için de bütçenizle beraber yeni bir router önerisi konusu açın.

Çözüm

Çok teşekkür ederim, saygılar.

@Gece merhabalar tekrardan iyi akşamlar ttnet teknik servisi ile görüştüm bu konuda ama bizim verdiğimiz cihaz dışında bir cihaz kullanamazsınız diyorlar, türk telekom altyapısı ve türk telekom kullanıyorum ürün sipariş ettim eğer böyle bir durum var ise iptal etmelimiyim ?

Son düzenleme:
@Gece, merhabalar tekrardan, iyi akşamlar. TTNET teknik servisi ile görüştüm bu konuda ama bizim verdiğimiz cihaz dışında bir cihaz kullanamazsınız diyorlar, Türk Telekom altyapısı ve Türk Telekom kullanıyorum, ürün sipariş ettim eğer böyle bir durum var ise iptal etmeli miyim?
Evet, öyle söylüyorlar ancak aldanmayın öyle demelerine; ben dahil birçoğumuz kendi router'ımızı kullanıyoruz Türk Telekom'da. Kullanıcı adı ve şifrenizi bilmek yetiyor ve siz de zaten buna sahip olduğunuzu belirtmişsiniz.

Evet, öyle söylüyorlar ancak aldanmayın öyle demelerine, ben dahil birçoğumuz kendi router'ımızı kullanıyoruz Türk Telekom'da. Kullanıcı adı ve şifrenizi bilmek yetiyor ve siz de zaten buna sahip olduğunuzu belirtmişsiniz.

Evet telefon üzerinden kendilerine ulaştım ve bana ilettiler, çok teşekkür ederim tekrardan iyi geceler iyi Sosyaller saygılar.