shanks

Uzman
Projem yer bilimleri alanında Türkiye 1. oldu. Merak ettiğim, ödül olarak ek puan var mı YKS'de? Geçerli ise ne kadar ve bu yıl mı yansır yoksa seneye mi? Çünkü YKS'den sonra girdim yarışmaya.

Projem yer bilimleri alanında Türkiye 1. oldu. Merak ettiğim, ödül olarak ek puan var mı YKS'de? Geçerli ise ne kadar ve bu yıl mı yansır yoksa seneye mi? Çünkü YKS'den sonra girdim yarışmaya.

Liseden geçiyorsan sadece bu sene etki ediyor ve sana 0,04 lük bir ek sayı veriyor bu katsayı senin OBP puanın ile çapılıyor ve çıkan sonuçta yerleştirme puanına eklenir.

Liseden geçiyorsan sadece bu sene etki ediyor ve sana 0,04 lük bir ek sayı veriyor bu katsayı senin OBP puanın ile çapılıyor ve çıkan sonuçta yerleştirme puanına eklenir.

Bu sene tercih yapmazsam seneye geçerli olmayacak mı?

OBP'ye ek çarpan geliyor. Ulusal proje yarışması olarak değerlendirilir, 0, 12'ye ek 0,02 katsayı kazanırsınız. Ayrıntılar kılavuzda yazıyor. İlgili alan olmalı. Keza başvuru yapmanız falan lazım.

Birincilik katsayıları arasında 0,04 yok.

Hocam kılavuzda bulamadım güncel bir açıklama ondan dolayı konu açtım.

Hocam kılavuzda bulamadım güncel bir açıklama, ondan dolayı konu açtım.
Nasıl bulamadınız? Kılavuz yayınlandığından beri duruyor. Kaç yıldır böyle bilmiyorum ama her yıl (belki bir önceki yılın birebir aynısı ama) yenisi yayınlanıyor. İçinde TÜBİTAK diye aratsanız çıkıyor. Dikkat ederseniz tarihlerde 2026 yazıyor. Hatta temmuz falan da yazıyor.