Galanthir

Gelişen
Selam, iyi bayramlar dilerim,

Anakart linki: ASUS TUF B650-E WiFi 8000 Mhz AMD AM5

Başlıkta da bahsettiğim gibi sistem toplama niyetindeyim ancak bazı kaynaklarda, bu anakart, 9800X3D ile sorun çıkarır veya tam performans vermez yazıldığını.
Gördüm. ASUS'un kendi sitesinde ve ürünün tanıtım yazılarında güncel tüm AMD işlemcilerde yeterli performans vereceği belirtilmiş. Bilgisi olan ve yardımcı olabilecek var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

Çok alt seviye anakartları almadığınız sürece çoğu AM5 anakart VRM kısmında AM5 işlemciler için yeterli seviyede. Hatta orta-üst segmente çıktığınız zaman çoğu anakart overkill bile kalıyor. Sizin seçtiğiniz kart çok tahat yeter 9800X3D'ye.

Başlıkta da bahsettiğim gibi sistem toplama niyetindeyim ancak bazı kaynaklarda, bu anakart, 9800X3D ile sorun çıkarır veya tam performans vermez yazıldığını.
Gördüm. ASUS'un kendi sitesinde ve ürünün tanıtım yazılarında güncel tüm AMD işlemcilerde yeterli performans vereceği belirtilmiş. Bilgisi olan ve yardımcı olabilecek var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.
8+2 VRM'i var çok rahat bir şekilde yeter. Diğer özellikler işlemci için önemli bir şey tekabül etmiyor. 2 tane 8 pinlik CPU güç girişi var, overclock'da edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Anakart Linki: ASUS TUF B650-E WiFi 8000 Mhz AMD AM5

Başlıkta da bahsettiğim gibi sistem toplama niyetindeyim ancak bazı kaynaklarda, bu anakart, 9800X3D ile sorun çıkarır veya tam performans vermez yazıldığını

Şimdiden teşekkürler.

Sorun yok, rahat sekilde kullanırsın.

Şimdiden teşekkürler.

Aynı işlemci aynı anakartı kullanıyorum bir sorun yaşamadım stress testlerinde VRM'ler 50 dereceyi geçmiyor gayet yeterli.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 68
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    20,9 KB · Görüntüleme: 61
  • Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    20,9 KB · Görüntüleme: 56

Anakart Linki: ASUS TUF B650-E WiFi 8000 Mhz AMD AM5

Başlıkta da bahsettiğim gibi sistem toplama niyetindeyim ancak bazı kaynaklarda, bu anakart, 9800X3D ile sorun çıkarır veya tam performans vermez yazıldığını

Şimdiden teşekkürler.

O anakartla 9950X bile kullanabilirsiniz ama onun yerine bu anakartı öneririm, ek pasif soğutmaları ve gen 2 X2 Type-C desteği ile daha mantıklı bir kart.

Arkadaşlar ne kadar teşekkür etsem azdır. Aklımdaki en net sorunu temizlediniz. Bu anakartı almak beni bütçe olarak çok rahatlatacak. Değerli vaktinizi ayırdığınız için tekrardan çok teşekkür ederim. ♥

O anakartla 9950X bile kullanabilirsiniz ama onun yerine bu anakartı öneririm, ek pasif soğutmaları ve gen 2 X2 Type-C desteği ile daha mantıklı bir kart.

Öneri için teşekkür ederim, belki bu tip sorusu ve bütçe sorunu olan arkadaşlar için güzel bir ikinci plan olur ama TUF set topluyorum bilgisayarı bozmak istemiyorum.