Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

iMatex

Uzman
Merhaba, 2 ay önce ASUS TUF F15 FX507ZC4 laptop aldım. İçinde 8 GB RAM var ve laptop FreeDOS gelmişti. Ben Windows 11 yükledim, fakat tüm ASUS servislerini kurduğumda cihaz boşta 4 buçuk 5 GB RAM kullanıyor. En basitinden Spotify'den şarkı açıp Minecraft bile oynasam, FPS dropları arkada çalan şarkıda takılmalar meydana geliyor. Sorun ne olabilir? RAM yükseltmeyi düşünüyorum, fakat ailem bilgisayarın içini açmama izin vermediği için bir şey yapamıyorum. Yani, 8 GB RAM'de kalıp bilgisayarımı nasıl rahatlatabilirim?

Çözüm
Mevcut RAM ile uyumlu bir RAM satın alın, sonra cihazı ASUS servisine gönderin. ASUS ücretsiz bir biçimde RAM yükseltmesi yapmalı. Mevcut RAM ile uyumlu RAM'i bulmak için de. CPU-Z yazılımında SPD sekmesine bakabilirsiniz.
Mevcut RAM ile uyumlu bir RAM satın alın, sonra cihazı ASUS servisine gönderin. ASUS ücretsiz bir biçimde RAM yükseltmesi yapmalı. Mevcut RAM ile uyumlu RAM'i bulmak için de. CPU-Z yazılımında SPD sekmesine bakabilirsiniz.

Çözüm
ASUS laptoplarda RAM yükseltmesi yapmak garantiyi devre dışı bırakmıyor. Aynı MHz değerlerine sahip bir RAM alıp takabilirsin. Garanti durumunu da ailene söyleyebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Teşekkür ederim hocam. ASUS'a gönderince cihazı kaç günde geri verirler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 2 ay önce ASUS TUF F15 FX507ZC4 laptop aldım. İçinde 8 GB RAM var ve laptop FreeDOS gelmişti. Ben Windows 11 yükledim, fakat tüm ASUS servislerini kurduğumda cihaz boşta 4 buçuk 5 GB RAM kullanıyor. En basitinden Spotify'den şarkı açıp Minecraft bile oynasam, FPS dropları arkada çalan şarkıda takılmalar meydana geliyor. Sorun ne olabilir? RAM yükseltmeyi düşünüyorum, fakat ailem bilgisayarın içini açmama izin vermediği için bir şey yapamıyorum. Yani, 8 GB RAM'de kalıp bilgisayarımı nasıl rahatlatabilirim?
Servis arayıp fiyat alın. Çok yüksek değilse garanti kapsamında yükseltme yapın. Çok tuzluysa uyumlu modellerin listesini isteyin, kendiniz yükseltme yapın.

Öncelikle cihazın boşta kullandığı ram önemli değil. Cihaz kendisi duruma göre kullanımı değiştiriyor çünkü. Yani 128GB ram de taksan boşta 40GB ram kullanabilir.

Ram yükseltme konusunda ise çoğu notebookta ram ve ssd değiştirmek garantiyi bozmaz. Alt kapağın altında garantiyi bozacak başka noktalar var zaten oraları ellemezseniz sorun olmaz. İnternette de direkt notebook modeline göre birçok video vardır. CPU-Z indir SPD sekmesinden modeline bak, aynısını al kendin tak. Garanti bozulmaz.