Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Kaer Morhen
Kuzenim benden habersiz 2. el hazır sistem almış iade etmekte istemiyor. Asıl problem ise ekran kartı deli gibi ısınıyor ve 3K devirde fanları dönüyor. Elimde pullwark bold var ve kurumuş macunu bununla yeniliyorum ancak yine de aynı sıcaklıklara ulaşıyor. Kartı açılmadan önce 80 GPU 110 hotspot iken şimdi yine 80 ama 90 hotspot ve deviri 2500RPM oldu. Termal pedleri değiştirmek epey maliyetli oluyor. Bu kadar büyük bir kartı ilk defa açtığım için pek kurcalamak istemiyorum. En sağlıklı şekilde bu kart nasıl toparlananabilir?

@20424 @deadfellow

20250626_123508.webp

Çözüm
Burada üst üste binme olmuş, bu da kalınlık yaratıp teması azaltıyor olabilir, orayı düzeltip bir deneyin derim.

Screenshot_2025-06-26-13-31-57-66_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.webp
Bahsettiğimiz o pad değil. MOSFET ve VRAM üzerinde bulunanlar.

Arkadaş zaten macun yenilemesi yapmış.
Biliyorum. Thermalright helios ekran kartı ve işlemciye uygulanabilir. Vram ve mosfet üzerine konumlandırılabilir.
Bu konuya bakarsanız 6600XT'de denenmiş.

Mevcut padleri ölçmek için kumpas temin edebilir misiniz?

80-90 derece kötü de değil bu arada.

Evet kötü değil ama bunu 2500RPM ile kafa ütüleyen yapması can sıkıcı hocam.

PTM vb. gibi bir ürün kullan, ayrıca termal macun dağılımına bakarsan montajı yaparken eşit bir şekilde vidalanmamış gibi duruyor.

Eki Görüntüle 157687

Hocam bu kart beni epey zorladı kuzenime anlatacağım tamam derse yapacağım.

Maliyet çok önemliyse en ucuz yoldan halletmenin bir yolu olabilir. Palit RTX 3070 Ti daha önce kullanıyordum ve 100 derece hotspot sıcaklığı görüyordum. Her VRAM belleklere gelen termal pedlerin altına termal macun sürdüm. Kartı kapattım kart bellek ve hotspot sıcaklığı 85 dereceyi bile bir daha görmedi. Emin değilim ama tahminim bellek termal padleri RTX 3070 ve devam eden serisi de yaklaşık 0.1-0.25mm arasında daha kısa geliyor ve bu sebeple arasında azıcık bir boşluk kalıyor.

Biliyorum. Thermalright Helios ekran kartı ve işlemciye uygulanabilir. VRAM ve MOSFET üzerine konumlandırılabilir.
Bu konuya bakarsanız 6600XT'de denenmiş.

Attığınız konuda arkadaş direk GPU'ya uygulamış. 2.5mm pad isteyen 0.2mm pad uygulamak hiçbir işe yaramaz. Radyatör temas etmediği için soğutacağını düşünmüyorum.