Emre042

Çalışkan
Selamlar,

Vatan Bilgisayar'dan 3-4 gün önce, arkadaşım ile birlikte 2 adet "VG279Q5R" monitör aldım.
Ben AMD Freesync premium olarak kullanabiliyorum. Benim için bir problemi yok.
Ama arkadaşım Nvidia ekran kartı ile g-sync açabiliyor. Ama "Seçilen ekran G-Sync uyumlu olarak doğrulanmış değil" diye bir uyarı veriyormuş.
Oyuna girdiğinde aldığı fps'e göre hz değeri değişkenlik gösteriyor. Yani Adaptive sync çalışıyor.

Benim öğrenmek istediğim. İade-değişim süresi dolmadan monitörü değişim yapmama gerek var mı? VG279Q5A modeli G-sync ve Freesync Premium destekli, onun ile değişim yapmalı mıyım? Bende ilerde Nvidia ekran kartı alırsam sorun yaşamak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Vatan Bilgisayar'dan 3-4 gün önce, arkadaşım ile birlikte 2 adet "VG279Q5R" monitör aldım.
Ben AMD Freesync premium olarak kullanabiliyorum. Benim için bir problemi yok.
Ama arkadaşım Nvidia ekran kartı ile g-sync açabiliyor. Ama "Seçilen ekran G-Sync uyumlu olarak doğrulanmış değil" diye bir uyarı veriyormuş.
Oyuna girdiğinde aldığı fps'e göre hz değeri değişkenlik gösteriyor. Yani Adaptive sync çalışıyor.

Benim öğrenmek istediğim. İade-değişim süresi dolmadan monitörü değişim yapmama gerek var mı? VG279Q5A modeli G-sync ve Freesync Premium destekli, onun ile değişim yapmalı mıyım? Bende ilerde Nvidia ekran kartı alırsam sorun yaşamak istemiyorum.
  • Mevcut VG279Q5R monitörü, AMD FreeSync ile uyumlu olduğu için sizin için bir sorun yaratmıyor.
  • Arkadaşınızda "Seçilen ekran G-Sync uyumlu olarak doğrulanmış değil" hatası, VG279Q5R modelinin G-Sync'e resmi olarak onaylanmadığı anlamına geliyor.
  • Eğer arkadaşınız, Adaptive Sync özelliğinden yararlanabiliyorsa performansını etkileyen başka bir sorun yoktur. Ancak resmi G-Sync onayına sahip olmamak bazı kullanıcılar için sorun olabilir.
  • Geçiş yapmayı düşünüyorsanız, VG279Q5A modelinin hem G-Sync hem de FreeSync Premium desteği sunduğunu göz önünde bulundurmak önemli. Bu, gelecekte bir NVIDIA ekran kartı almayı düşündüğünüzde ekran uyumluluğunuz açısından daha iyi bir seçenek olabilir.
  • İade veya değişim süresi dolmadan bu konuyu değerlendirmeniz önerilir.
  • Kısacası, eğer G-Sync uyumu sizin için önemliyse ve ileriye dönük bir sorun yaşamak istemiyorsanız VG279Q5A modeli ile değişim yapmayı düşünebilirsiniz.

Adım adım:
1. Arkadaşınızın sorununu değerlendirip, eğer G-Sync kullanımı önemliyse VG279Q5A'ya geçin.
2. Monitörlerinizi Vatan Bilgisayar'a götürmeden önce iade-değişim süresini kontrol edin.
3. Yardım almak için mağaza ile iletişime geçin ve durumunuzu açıklayın.
4. Gerekli bilgiyi alıp değişiminizi gerçekleştirin.