TUF Gaming VG27AQZ monitörde parlaklık azalıp artıyor

Makaleler
1
Yer
Ankara
Merhaba,
Bu konuyu maalesef video ile vb. metodlarla açıklamam çok mümkün değil. Olabildiğince açıklamaya çalışacağım; Oblivion Remastered ve bazı oyunlarda G-Sync açıkken (oyunu 60 FPS kilitliyorum) ekranda anlık olarak sürekli parlaklık kısılıp açılıyor. Sanki arka planda biri parlaklık kısmını açıp %80-%100 yapıyor gibi oluyor sürekli. G-Sync kapatınca sorun çözülüyor fakat bu sefer de ekranda ciddi yırtılmalar görüyorum.

Monitör: TUF Gaming VG27AQZ 2K 165Hz (ben masaüstünden 144 olarak kullanıyorum)
GPU: RTX 5070 sürücü sürümü: 576.28
Ryzen 5 5600 - 32 GB 3600MHz - Gigabyte A520 DS3H.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Bu konuyu maalesef video ile vb. metodlarla açıklamam çok mümkün değil. Olabildiğince açıklamaya çalışacağım; Oblivion Remastered ve bazı oyunlarda G-Sync açıkken (oyunu 60 FPS kilitliyorum) ekranda anlık olarak sürekli parlaklık kısılıp açılıyor. Sanki arka planda biri parlaklık kısmını açıp %80-%100 yapıyor gibi oluyor sürekli. G-Sync kapatınca sorun çözülüyor fakat bu sefer de ekranda ciddi yırtılmalar görüyorum.

Monitör: TUF Gaming VG27AQZ 2K 165Hz (ben masaüstünden 144 olarak kullanıyorum)
GPU: RTX 5070 sürücü sürümü: 576.28
Ryzen 5 5600 - 32 GB 3600MHz - Gigabyte A520 DS3H.
Sorununuzun çözümüne yönelik adım adım aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz:

1. G-Sync'i Kontrol Edin:
- G-Sync'i devre dışı bırakmak yerine, G-Sync ayarlarını kontrol edin.
- NVIDIA Denetim Masası’na gidip "G-SYNC" bölümünde, "G-Sync'i oyun pencerelerinde etkinleştir" seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.

2. Monitör Ayarları:
- Monitör menüsüne girin ve "Parlaklık" ile "Kontrast" ayarlarını kontrol edin.
- Oyun modunu "FPS" veya "RTS" gibi oyunlara özel bir modda ayarlamayı deneyin.

3. Oyun içi Ayarlar:
- Oyun içi grafik ayarlarını kontrol edin ve HDR (Yüksek Dinamik Aralık) gibi seçeneklerin etkin olup olmadığını gözden geçirin. Eğer aktifse, devre dışı bırakmayı deneyin.

4. NVIDIA Sürücü Güncellemeleri:
- NVIDIA sürücünüzü güncelleyerek en son sürüme geçin. Bazen, güncellemeler belirli oyunlar ve G-Sync ile ilgili sorunları düzeltebilir.

5. Oyun FPS Ayarı:
- Oyunlar için FPS limitini 60 FPS yerine 144 FPS’e ayarlamayı deneyin. Bu, daha akıcı bir görüntü deneyimi sağlayabilir.

6. Görüntü Ayarları:
- Monitörünüzün "Oyun" ayarlarının altında "Daha az tepki süresi" ve "Oyun içi aydınlatma" gibi seçenekleri kontrol ederek içindeki "Özelleştir" seçeneklerini deneyebilirsiniz.

7. Güç Yönetimi Seçenekleri:
- Windows'da "Güç ve Uyku" ayarlarını kontrol edin. "Güç Tasarrufu" planını "Yüksek Performans" olarak değiştirin.

8. Diğer Bağlantıları Kontrol Edin:
- HDMI veya DisplayPort kablonuzu kontrol edin. Kabloyu çıkarıp takmayı veya farklı bir kablo ile denemeyi düşünün.

Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, monitörün üretici destek sayfasından veya NVIDIA destek sayfasından ek yardım almanızı öneririm.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt