Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Keremm

Uzman
Yer
İstanbul
Merhaba,

Son zamanlarda Intel 13. ve 14. nesil işlemcilerle ilgili sorunlar olduğu (0x129 mikrokodlu) için ASUS BIOS beta version version 1662 güncellemesi yayınladı. Bende BIOS'u bu son versiyona güncelledim.

Güncelleme sonrası sorunsuz kullanmak için BIOS'u fabrika ayarlarına sıfırlayın F5 tuşuna basın diyordu bu kısmı es geçip devam ettim. Fabrika ayarlarına sıfırlamak gerekiyor mu? Ayrıca beta güncellemeleri yapmak sakıncalı mıdır?

Güncelleme sonrası bilgisayar epey yavaş açılmaya başladı. Bununla ilgisi olabilir mi?

Anakart: TUF Gaming Z790-Plus Wi-Fi

Son düzenleme:
  • Güncelleme sonrası ayarlar genelde kendi sıfırlanız ama sıfırlanmamış ise kendiniz sıfırlayabilirsiniz:

• Ben bugüne kadar Beta BIOS'lar ile bir sorun yaşamadım ama tabii ki stabil sürüme göre riskleri var.

Artık güncellemeyi yapmış bulundum geri alma gibi bir durum da söz konusu değil sanırım. 0x129 mikrokodlu güncellemeyi içerdiği için geri almak istemem işlemci tarafında sorun yaşanabilir. Fakat bilgisayarın geç açılması garip geldi. Stabil olan bir sistem, ekstradan bir müdahele yok beta sürümüyle alakalı olabilir galiba. Yanıtınız için teşekkür ederim.

Merhaba,

Son zamanlarda Intel 13. ve 14. nesil işlemcilerle ilgili sorunlar olduğu (0x129 mikrokodlu) için ASUS BIOS beta version version 1662 güncellemesi yayınladı. Bende BIOS'u bu son versiyona güncelledim.

Güncelleme sonrası sorunsuz kullanmak için BIOS'u fabrika ayarlarına sıfırlayın F5 tuşuna basın diyordu bu kısmı es geçip devam ettim. Fabrika ayarlarına sıfırlamak gerekiyor mu? Ayrıca beta güncellemeleri yapmak sakıncalı mıdır?

Güncelleme sonrası bilgisayar epey yavaş açılmaya başladı. Bununla ilgisi olabilir mi?

Anakart: TUF Gaming Z790-Plus Wi-Fi

ASUS Prime Z790-P anakart için bende beta 1662 BIOS güncellemesini yaptım. Fakat BIOS açıklamasında dediğiniz işlemi yapın gibi bir uyarı bende yoktu.

ASUS Prime Z790-P anakart için bende beta 1662 BIOS güncellemesini yaptım. Fakat BIOS açıklamasında dediğiniz işlemi yapın gibi bir uyarı bende yoktu.
891.webp

CSM kapatın açıksa. Fast Boot açın.
Şu an hızlandı gibi anlamadım. Bu ayarı kontrol edip bakacağım. CSM kapattıktan sonra doğrudan aynı menü altında fast boot mu seçeceğim?

Eki Görüntüle 73652

Şu an hızlandı gibi anlamadım. Bu ayarı kontrol edip bakacağım. CSM kapattıktan sonra doğrudan aynı menü altında Fast boot mu seçeceğim?

Ekrandaki uyarı her BIOS güncellemesi yapıldıktan sonra çıkıyor. Anakartın sitesindeki 1662 beta BIOS sürümü açıklamasında güncellemeden sonra F5 basın gibi bir yazı mevcut mu? Bu arada yaşadığın problem beta versiyonundan dolayı olabilir fakat ben yaptıktan sonra geç açılma gibi bir durumla karşılaşmadım.

Ekrandaki uyarı her BIOS güncellemesi yapıldıktan sonra çıkıyor. Anakartın sitesindeki 1662 beta BIOS sürümü açıklamasında güncellemeden sonra F5 basın gibi bir yazı mevcut mu? Bu arada yaşadığın problem beta versiyonundan dolayı olabilir fakat ben yaptıktan sonra geç açılma gibi bir durumla karşılaşmadım.

Şu an hızlı açılıyor @Recep Baltaş söylediği CSM ayarını akşam kontrol edip bilgi vereceğim.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

CSM kapalı ve Fastboot açık. Hızlı açılıyor ve henüz herhangi bir problem yaşamadım.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

@Recep Baltaş @Gocumanadam

Son düzenleme: