Gülünç. Türkiye her zaman KKTC'ye baskı kurdu. Kukla hükümet başa getirdi, oyun alanı gibi kullandı orayı. KKTC'ye hiç gittiniz mi? Ben gittim. Türkiye'den özellikle nefret ederler. Sebebi basit değil mi? Seçimlere ve politikaya doğrudan müdahale, kara para aklama cenneti (kıyı bankacılığı vs.), fuhuş ve kumarhaneler... Hepsi Türkiye'nin eliyle yapıldı. Bu seçimde bile Bırak Erdoğan'ı, Büyükelçiler bile seçime müdahale etti ama ona rağmen kazanamadılar. Şimdi Türkiye'den bir siyasi parti (MHP) çıkıp seçimlerin feshedilmesini ve KKTC'nin Türkiye'ye bağlanmasını istiyor.Ayrıca biz sınırlar çekildikten sonra dokunmadık bile.
Kısmen.Bu arkadaş birleşme yanlısı olan arkadaş değil mi?
Alakası yok. Türkiye yanlısı birisi ama Kukla değil. Kumarhaneler konusunda oldukça titiz ve kesin müdahale istiyor. Yeni KKTC'de yakın zamanda fuhuş yasağı görebiliriz ama Kumarhane konusu özellikle KKTC'nin ekonomisinin bel kemiği. Ona nasıl çare bulacak bilmiyorum. Onun dışında istese bile bağlantısını kesemez. Suyunu bile Türkiye karşılıyor. Kendisi son açıklamasında Türkiye'nin bölgede olmasını istediğini ve çoğu konuda bizzat Türkiye ile çalışacaklarını açıkladı. Medya (AKP) manipülasyonuna kanmayın.Ben bu Tufan Erhüman'ın KKTC ile bizim yani Türkiye'nin bağlantısını keseceği hakkında bir yazı okumuştum sanki, öyle bir şey var mı?