LA Knight

Üstün
Lisans ve ön lisans bölümlerinin iş bulunma ve hangisinin daha fazla kazandırdığı açıklandı. Kısaca:

• Kayıtlı olan en yüksek lisans bölümleri meslek istihdam: Tıp, özel öğretim öğretmenliği, elektrik- elektronik öğretmenliği, dil ve konuşma terapisi
  • Kayıtlı olan en yüksek lisans istihdam oranı: Sağlık, mühendislik-inşaat-imalat, bilişim, eğitim, tarım-balıkçılık-ormancılık

• Kayıtlı olan en yüksek ön lisans bölümü meslek istihdamı: Polislik, elektrik, kalıpçılık, metalurji, tesisatçılık
  • Kayıtlı olan en yüksek ön lisans istihdam oranı: Mühendislik-inşaat-imalat, matematik ve istatistik, doğa bilimleri, hizmet sektörü, bilişim, tarım ve ormancılık

• İlk iş bulması kısa süren bölümler:
  • 1753267550380.webp
Lisans alanıİlk iş bulma süresi
Sağlık sektörü8-9 ay
Mühendislik, İnşaat-İmalat11.6 ay
Bilişim ve İletişim Teknolojileri11.8 ay
Eğitim12.6 ay
Hizmet13.7 ay

Ön lisans en kısa sürede iş bulan bölümleri: Polislik, optisyenlik, aşçılık, eczane hizmetleri, sivil havacılık kabin hizmeti
Ön lisans en kısa sürede iş bulunan alanlar: Hizmet sektörü, matematik ve istatistik, mühendislik, inşaat-imalat, sağlık sektörü, bilişim sektörü

Ortalama kazancın en yüksek olduğu lisans bölümleri:
1753268502700.webp

Ortalama kazancın en yüksek olduğu ön lisans bölümleri: Polislik, Uçak teknolojisi, perakende satış ve mağaza yönetimi, marka iletişimi, enerji üretimi-dağıtımı

Lisans mezunlarının öğretim gördüğü bölümle doğru orantılı iş bulanlar:
1753268699976.webp

Makalenin devamı: https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Yuksekogretim-Istihdam-Gostergeleri-2024-54096&dil=1

Mümkün olduğunca ihtiyaç olan yerleri kırparak aldım.