Merhaba 2. elde kendi ilimde bir şey bulamadım biraz internete bakayım dedim, Xaser, Bugadek, Turbox gibi markalar var. Bu markaların çok iyi olmadığını biliyorum ama son çarem gibi bir şey. Yakın zamanda bir akrabam Trendyol'dan PC aldı Turbox anakartı var, bilgisayar 6-5 aydır onda sorunsuz kullandığını defalarca gördüm. Yani son çarelerimden biri bu gerçekten. Turbox, Xaser, Izoly, Bugadek gibi marka bir anakart kullanan kişi performansından ve deneyimlerinden bahsedebilir mi? İşimi görebilir mi? Zaten i3 2. nesil veya i5 2. nesil takacağım. Bir de 1GB eski bir kart takacağım.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 950
SHERLOCKED
Başarılı
Onlar da 2. el sayılır hocam.
Son zamanlarda çok fazla sistem önerisi konularınız karşıma çıkıyor. Düşük bütçe ile sistem alamazsın. Alırsan ise çok performanssız olur. Trendyol PC, Turbox gibi markalar alınmaz. Uzun vadede arıza çıkarırlar zaten bileşenlerinin çoğu 2.el.
- Makaleler
- 17
Sözde sıfır Turbox alacağına 2. el MSI, Gigabyte falan al bari.
Talha Yiğit
Yetkin
Merhaba 2. elde kendi ilimde bir şey bulamadım biraz internete bakayım dedim, xaser, bugadek, Turbox gibi markalar var. Bu markaların çok iyi olmadığını biliyorum ama son çarem gibi bir şey. Yakın zamanda bir akrabam Trendyol'dan PC aldı Turbox anakartı var, bilgisayar 6-5 aydır onda sorunsuz kullandığını defalarca gördüm. Yani son çarelerimden biri bu gerçekten. Turbox, xaser, Izoly, bugadek gibi marka bir anakart kullanan kişi performansından ve deneyimlerinden bahsedebilir mi? İşimi görebilir mi? Zaten i3 2. nesil veya i5 2. nesil takacağım. Bir de 1GB eski bir kart takacağım.
Onlarda kendi üretmiyor ki zaten Monster gibi etiket basıyorlar. 2. el almandan farksız oluyor Turbox alacağına çıtırından ASUS MSI Gigabyte artık ne denk gelirse al yazılım konusunda vs sıkıntı yaşamazsın.
Resimde gördüğünüz adam bir Turbox PC parçasının kutusunu açmak için kargo firmasına gidiyor. Yani alınmaz.
Windows Update yaparken sürücü güncelleştirmelerinde mavi ekran alabilirsin, kendi sitesindeki sürücülere ulaşmak için az uğraşmadım. Son olarak CPU_FAN taktığımda yüksek devirde dönüyor, bios içerisinde ayar yapamıyorsun. Molex kablosunun +/- kablolarını kesip öyle bağlamıştım.
Kvothe
Uzman
Ben 2 yıl kadar kullandım. Almanı tavsiye etmem. Parça yükseltmeye çalıştığımda neredeyse tüm parçalarla uyumsuz çıktı hatta anakartın modelini öğrenmeye çalıştığımda model ismini bile bulamadım. İkinci el almanı tavsiye ederim.