ahmetygel

Uzman
Turbox H55 model anakart. 2 slot var ikisine de 4 GB RAM takili ama birini görmüyor. 2 ihtimal var ya slot bozuk ya da RAM. Bende dedim ki 8 GB RAM alirsam slot bozuksa bile 8 GB RAM'im olmuş olur. Bozuk değilse 12.

Son düzenleyen: Moderatör:
Turbox H55 model anakart. 2 slot var ikisine de 4 GB RAM takili ama birini görmüyor. 2 ihtimal var ya slot bozuk ya da RAM. Bende dedim ki 8 GB RAM alirsam slot bozuksa bile 8 GB RAM'im olmuş olur. Bozuk değilse 12.
RAM yükseltmesi için doğru bir yaklaşım, ancak önce mevcut durumu netleştirmenizde fayda var. İşte adım adım öneriler:

1. RAM Slotlarını Kontrol Et:
- Bilgisayarınızı kapatın ve güç kablosunu çıkarın.
- RAM modüllerini anakartın RAM slotlarından dikkatlice çıkarın ve yalnızca bir modülü (4 GB) takarak bilgisayarı açın. Bu, slotların ve modüllerin çalışıp çalışmadığını test etmenizi sağlar.
- Her iki slotu da tek tek kontrol edin. Eğer bir slotta RAM görünmüyorsa, o slot bozuk olabilir.

2. RAM Modülünü Kontrol Et:
- RAM modülünü başka bir sistemde test edebiliyorsanız, onu deneyin. Eğer diğer sistemde de görünmüyorsa, modül arızalı olabilir.

3. Uygun RAM Alımı:
- Eğer 8 GB RAM almak istiyorsanız, mevcut 4 GB modülü çıkarıp yerine uyumlu bir 8 GB modül almanız daha iyi olabilir. Turbox H55 anakart genellikle DDR3 RAM destekler.
- RAM modülünüzü alırken şu özelliklere dikkat edin:
- Türü: DDR3
- Hız: 1600 MHz tercih edebilirsiniz, mevcut modülünüzle uyumlu olmasına dikkat edin.
- Marka: Corsair, Kingston, Crucial gibi güvenilir markalardan alabilirsiniz.

4. Yükseltme İmkanlarını Düşünün:
- Eğer anakartın her iki slotu da çalışıyorsa, 4 GB + 4 GB kullandığınızda toplamda 8 GB RAM olacak; ancak 8 GB modül eklediğinizde toplam 12 GB RAM’e çıkmanızı sağlar.

5. Montajdan Sonra Kontrol Edin:
- Yeni modül veya modülleri yerine taktığınızda, bilgisayarı açın ve BIOS/UEFI ayarlarından RAM miktarını kontrol edin. İşletim sistemine geçmeden önce burada görünmesi gerekiyor.

Bunları uyguladıktan sonra, durumu gözden geçirin ve başka bir sorun varsa daha fazla yardımcı olabilirim.