Turbox H55 anakart için 8GB RAM önerisi

ahmetygel

Uzman
Turbox H55 model anakart. 2 slot var ikisine de 4 GB RAM takili ama birini görmüyor. 2 ihtimal var ya slot bozuk ya da RAM. Bende dedim ki 8 GB RAM alirsam slot bozuksa bile 8 GB RAM'im olmuş olur. Bozuk değilse 12.

Son düzenleyen: Moderatör:
Turbox H55 model anakart. 2 slot var ikisine de 4 GB RAM takili ama birini görmüyor. 2 ihtimal var ya slot bozuk ya da RAM. Bende dedim ki 8 GB RAM alirsam slot bozuksa bile 8 GB RAM'im olmuş olur. Bozuk değilse 12.
RAM yükseltmesi için doğru bir yaklaşım, ancak önce mevcut durumu netleştirmenizde fayda var. İşte adım adım öneriler:

1. RAM Slotlarını Kontrol Et:
- Bilgisayarınızı kapatın ve güç kablosunu çıkarın.
- RAM modüllerini anakartın RAM slotlarından dikkatlice çıkarın ve yalnızca bir modülü (4 GB) takarak bilgisayarı açın. Bu, slotların ve modüllerin çalışıp çalışmadığını test etmenizi sağlar.
- Her iki slotu da tek tek kontrol edin. Eğer bir slotta RAM görünmüyorsa, o slot bozuk olabilir.

2. RAM Modülünü Kontrol Et:
- RAM modülünü başka bir sistemde test edebiliyorsanız, onu deneyin. Eğer diğer sistemde de görünmüyorsa, modül arızalı olabilir.

3. Uygun RAM Alımı:
- Eğer 8 GB RAM almak istiyorsanız, mevcut 4 GB modülü çıkarıp yerine uyumlu bir 8 GB modül almanız daha iyi olabilir. Turbox H55 anakart genellikle DDR3 RAM destekler.
- RAM modülünüzü alırken şu özelliklere dikkat edin:
- Türü: DDR3
- Hız: 1600 MHz tercih edebilirsiniz, mevcut modülünüzle uyumlu olmasına dikkat edin.
- Marka: Corsair, Kingston, Crucial gibi güvenilir markalardan alabilirsiniz.

4. Yükseltme İmkanlarını Düşünün:
- Eğer anakartın her iki slotu da çalışıyorsa, 4 GB + 4 GB kullandığınızda toplamda 8 GB RAM olacak; ancak 8 GB modül eklediğinizde toplam 12 GB RAM’e çıkmanızı sağlar.

5. Montajdan Sonra Kontrol Edin:
- Yeni modül veya modülleri yerine taktığınızda, bilgisayarı açın ve BIOS/UEFI ayarlarından RAM miktarını kontrol edin. İşletim sistemine geçmeden önce burada görünmesi gerekiyor.

Bunları uyguladıktan sonra, durumu gözden geçirin ve başka bir sorun varsa daha fazla yardımcı olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…