Namus cinsellik ile ölçülür. Namus sadece cinsellik ile ölçülmez.

A kişisi bir sürü kişiyle cinsel ilişkiye girmiş biri. Ancak her daim iyiliğin peşinden koşmuş. Yardıma muhtaç çocuklara yardım etmiş, lösev gibi kuruluşlara bağış yapmış ve haklı olduğu halde haksız duruma düşen insanların hakkını savunmuş birisi aynı zamanda.

B kişi kimseyle cinsel ilişki yaşamamış ancak A kişinin tam tersi bir profile sahip.

Şimdi burada B kişisi zaten namussuz. Ancak A kişisi de namussuz çünkü çok fazla cinsel ilişki yaşamış.

Fıkra bu kadar. Kimsenin cinsel hayatı bizi ilgilendirmez.

A kişisi bir sürü kişiyle cinsel ilişkiye girmiş biri. Ancak her daim iyiliğin peşinden koşmuş. Yardıma muhtaç çocuklara yardım etmiş, lösev gibi kuruluşlara bağış yapmış ve haklı olduğu halde haksız duruma düşen insanların hakkını savunmuş birisi aynı zamanda.

B kişi kimseyle cinsel ilişki yaşamamış ancak A kişinin tam tersi bir profile sahip.

Şimdi burada B kişisi zaten namussuz. Ancak A kişisi de namussuz çünkü çok fazla cinsel ilişki yaşamış.

Fıkra bu kadar. Kimsenin cinsel hayatı bizi ilgilendirmez.

Tamam bu yüzden sadece cinsellik ile belirlenmez dedim. Bana göre bu kötü bir yönü oılur ama sadece bu tek başına onu kötü biri yapmaz dedim. Aynı şeyi diyoruz. Ben daha katıyım sadece.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Çok fazla erkekle ilişki yaşamış kadın namussuzdur, anne olabilecek durumda değildir!"
Anne olmak çok ayrı bir şey bence. Toplumun namuslu olarak kabul ettiği biri de anne olabilecek durumda olmayabilir. Herkes anne olmamalı da zaten. Olanları görüyoruz, çocukların başına neler neler geliyor.

İlaveten mesela ben böyle birini eş olarak seçmezdim. Nedeni anne olabilecek bir durumda olup olmaması değil.

@3268 Evrensel ahlak da vardır bireysel de. Hırsızlık kötüdür evrenseldir. Ancak burada fikir ayrılığına düştüğümüze göre evlilik öncesi cinsel ilişki evrensel bir raya oturmamıştır. Evrensel ahlak vardır diyorsun sen ama ben evlenmeden olamz derken sen olur sıkıntı olmaz diyorsun. Demek ki bu evrenselleşmemiş. Yakın zamana kadar evreseldi ama bence.

Tamam bu yüzden sadece cinsellik ile belirlenmez dedim. Bana göre bu kötü bir yönü oılur ama sadece bu tek başına onu kötü biri yapmaz dedim. Aynı şeyi diyoruz. Ben daha katayım sadece.

Aynı şeyi diyoruz belki ama sen sadece "kötü yön" olarak tanımlamak yerine bunu "namussuzluk" olarak tanımlıyorsun. Kişinin cinsel hayatı o kişiyi namussuz yapmaz.

Aynı şeyi diyoruz belki ama sen sadece "kötü yön" olarak tanımlamak yerine bunu "namussuzluk" olarak tanımlıyorsun. Kişinin cinsel hayatı o kişiyi namussuz yapmaz.

Hayır. Kötü bir yöndür. Tek başına o kişiyi namussuz yapmaz. Hem evet cinsel hayatı beni ilgilendirmiyor ancak ben hani şu adı çıkmışlardan bahsediyorum. Ortam malı olmuş herkeste dolaşmış kimselerden. Bu kişiler bu özellikleri ile tanındıklarına göre demek ki namussuz insanlarmış. Birisi sizin fıkradaki A kişisi gibi ise zaten yattığı kişilerle değil diğer işleriyle adı ortama getirilir ve cinsel hayatı örtülür. Benim kimlerden bahsettiğimi siz de çok iyi anladınız. Dikir ayrılığımız yok.

@Charles Smith Sizin yaptığınız cinselliği bastırmaktadır bu coğrafyada pek çok gelişmemiş toplumun yaptığı gibi ve hiçte iyi sonuçları yok. Cehalettir ve bu gerici dininde etkisi var buna.

Hayır. Kötü bir yöndür. Tek başına o kişiyi namussuz yapmaz. Hem evet cinsel hayatı beni ilgilendirmiyor ancak ben hani şu adı çıkmışlardan bahsediyorum. Ortam malı olmuş herkeste dolaşmış kimselerden. Bu kişiler bu özellikleri ile tanındıklarına göre demek ki namussuz insanlarmış. Birisi sizin fıkradaki A kişisi gibi ise zaten yattığı kişilerle değil diğer işleriyle adı ortama getirilir ve cinsel hayatı örtülür. Benim kimlerden bahsettiğimi siz de çok iyi anladınız. Dikir ayrılığımız yok.

Burada sorun o zaten. Burası Türkiye ve cinsellik bir tabu. A kişisi yaptığı iyiliklerle değil, yaşadığı ilişkilerle konuşulacak.

Aslında kökten namussuz olup namus bekçiliğini yapanlarla dolu ülke. Düşük değerli besinler, gelen her hükumetin Anadolulu'yu boş vermişliği, Köy Enstitüsü ekolü öğretmenciliğin bitmesi, 80 sonrası neoliberalizm tohumlarının atılması vs. bir dolu neden sayılır.

Düzeltmek bize kaldı. Nasip olur umarım.

Aslında kökten namussuz olup namus bekçiliğini yapanlarla dolu ülke. Düşük değerli besinler, gelen her hükumetin Anadolulu'yu boş vermişliği, köy enstitüsü ekolü öğretmenciliğin bitmesi, 80 sonrası neoliberalizm tohumlarının atılması vs. bir dolu neden sayılır?

Düzeltmek bize kaldı. Nasip olur umarım.

Düzeltmek bize kaldı derken umarım tahmin ettiğim şey değildir.