Detaylar
Kim cevapladı?Namussuzluğun cinsiyeti olmaz teşhircilik yapan her insan namussuzdur.Bugün Türk halkının, bana göre, en büyü sorunlarından biri olan "namus" hakkında konuşmak istedim. Bildiğiniz gibi halkımız insanları "namussuz" diye damgalamaya ve "namussuz" diye damgaladıkları kişileri toplumdan soyutlamaya çalışmaya bayılır. Aşırı (!) namuslu halkımıza göre namussuz kişiler sözde toplum ahlakına zarar verirler çünkü. Neyse, çok uzatmadan direkt konuya geçeyim.
"Çok fazla erkekle ilişki yaşamış kadın namussuzdur, anne olabilecek durumda değildir!"
Eminim ki bu sözü sosyal medyadan ve yaşlılardan hatta gençlerin bir kısmından mutlaka duymuşsunuzdur. Bu kişilere göre namus bacak arasındadır çünkü. Aklı uçkurunda olan bu kesim cinsellikten başka bir şey düşünemez. Bunun nedeni oldukça basit aslında. Cinselliğin ülkede bir tabu haline gelmesi. Evlenmeden önce ilişki mi yaşadın? Tebrikler! Artık senden namussuzu yok. Ülkeyi soyan hırsızlar, yetimin hakkına çöken siyasiler falan mı ne olacak? Kimin umurunda, hiç biri cinsellik kadar büyük bir suç değil ya zaten... Bu kesimin en büyük düşmanı kadınlardır. Erkekler istedikleri gibi ilişki yaşayabilir, sonuçta erkekler yani. Ne olacak. Kadınlar ilişkiye giremez ama, bu kesime göre namus sadece kadınlarda var çünkü.
Şimdi bu kesimi ikiye ayırarak inceleyelim.
Namusun bacak arasından ibaret olduğunu sananların önemli bir kısmı yaşlılardan oluşuyor. Aşırı muhafazakar ve son derece baskıcı ailelerde yetişmiş bu yaşlılar "Zamanında bana bunları yapmaları hoşuma gitmemişti, bu yüzden onlar gibi olmamalıyım." demek yerine "Zamanında bana bunları yaptılar, bende onlar gibi olmalıyım." diyerek milletin hayatına burunlarını sokmayı kendilerine hak görüyorlar. Bu kişiler aynı zamanda büyük oranda yobazlar elbette, kendi dinlerinde izin verilmeyen şeyleri başkalarına dayatmaya bayılırlar. Bu dayatmalar sadece kadınlar için geçerlidir tabii.
Namusun bacak arasından ibaret olduğunu sanan bir diğer kesim ise muhafazakar veya aşırı dinci aileleri olan gençlerdir. Ailelerinden gördükleri şeyleri sorgulamadan doğru kabul ederler ve ona göre hareket ederler. Bunlara göre de kadınların evlilik öncesi ilişkiye girmesi namussuzluktur. Hatta bunlara göre kadınların açık giyinmesi bile namussuzluktur ancak o da konu içerisindeki başka bir başlığın konusu.
"Bu kadın açık giyinmiş, demek ki namussuz bir insan."
"Şu giyime bak, babasının gururu!"
Birde namusu kadınların giyiminde arayanlar var elbette, eksik olurlar mı hiç? Bunlara göre erkekler istedikleri gibi giyinebilirler. Ancak kadınlar? Asla! Kadınlar açık giyinmemeli, çünkü sizin de bildiğiniz gibi açık giyinen kadınlar namussuzdur (!). Aynı zamanda bu kişiler açık giyinen kadınların taciz edilmesine asla ses çıkartmazlar, açık giyinmiş sonuçta hak etmiş yani... Ah ulan ah, güzelim ülke ne hale geldi. İnsanların giyimleri kimseyi ilgilendirmeyeceği gibi onları açık hedef haline de getirmez. Bu kişiler aynı zamanda ağır birer kadın düşmanıdır. Kadınların özgürce yaşamaları onlara inanılmaz derecede batar. Kadınların çalışarak para kazanabileceklerine inanmak istemezler, bu kişilerin kafa yapıları çağın inanılmaz derecede gerisinde kalmıştır çünkü.
Bir de her instagrama atılmış ve içerisinde kadınların olduğu her videonun altına "babasının gururu" yazanlar var. Bunlara ne kadar sinir oluyorum bir bilseniz... Babası o kadının böyle giyinmesine laf etmiyorken size ne oluyor? Karışmak size ve hatta babasına bile düşmez elbette ancak orası çok ayrı. Birde bu tipler vücutlarını paylaşan sporcu erkeklere "Vücuda bak be!" tarzı yorumlar yapar ancak aynısını bir kadın sporcu yapınca ahlak bekçisi kesilirler. Bunun sebebi nedir peki? Cinsel içerikli video bağımlılığı. Bu kişiler o kadar bağımlı durumdalar ki nerede bir kadın görseler akıllarına hemen cinsellik geliyor. Bunun tek sebebi cinsel içerikli video bağımlılığı değil elbette. Bir sebebi daha var, baskılanmış cinsellik. Bu o kadar büyük bir bela ki cinselliklerini baskılamış kişiler rastgele bir kadının eline değseler bile akıllarına direkt olarak cinsellik geliyor. Bunun sonucunda ise sokaklar sapık doluyor.
Yani arkadaşlar kısaca namus ne bacak arasında ne kişinin giyiminde ne de kişinin cinsiyetindedir. Bunların hiçbiri kişinin namussuz olduğuna dair ipuçları vermez. Namussuzluk nedir biliyor musunuz? İnsanların hakkını yemek, halkın sırtından geçinmek, para karşılığı onurunu satmak, akrabalarına torpil geçmek, insanların dış görünüşlerine veya geçmişlerine bakarak "bu namussuz" diyebilecek hakkı kendinde görmek ve hırsızları desteklemektir. Bu saydıklarıma sahip kişiler dünya üzerindeki en namussuz, en alçak kişilerdir. Kendileri hariç herkese karşı zararları vardır. Yürüdükleri topraklarda bir daha ne ot ne çiçek ne de ağaç yetişir. Bunların bu namussuzlukları bulaşıcıdır ayrıca. Gerçi bütün bunlardan kime ne ki?.. Konu içerisinde anlattığım inanılmaz namuslu (!) insanlar için bunların hiçbir önemi yok. Halkın cebinden para mı çaldın? Bana ne birader! Söyle bakalım evlilik öncesi ilişki yaşadın mı sen?
Birde şahsi menfaat için deliğini kullananlar örnek ' Şeyma Nafakabaşı '
Hem kadınlara hem erkeklere sesleniyorum : Sevmediğiniz insanları sırf şahsi menfaat çıkar uğruna kullanmayın. Size fiziksel, psikolojik geri dönüşü olur.