Hoplatilmis ne demek? Tokat manyagi olsunlar falan 😄 Sokak agzi konu olsaydi aynen boyle gorunurdu saniyorum.

Bu kadar umursamaya gerek yok, isteyen istedigi cihazla isini gorsun. Hayir yani parasi cebinizden ciksa hak verecegim ama oyle bir durum da yok. Konunun neresinden tutarsam tutayim elimde kaliyor.
😄

Bakma ben de onların iyiliğini düşünüyorum.

Markaların normalde alınmayacak ürünlerini aldırmak için bilmeyen insanlara ihtiyacı var. Turbox alan çocuğa sorsanız halinden memnundur mesela. Alan ve satan razı olduktan sonra bize bir şey düşmez. Genel bilinç kolay kazandırılabilecek bir şey değil maalesef.

Bazı insanlara laf anlatmak imkansız. Hele Türkiye gibi yerde daha zor. Bir insana güzelce yardım edersin ama hakaretle falan karşılık verir. Ben böyle insanlara yardım etmem. Bir kere denedin olmadı. İki kere denedin yine olmadı. Ne alıyorsa onu alsınlar. Başka yerlerde Izoly, Turbox ve benzeri almayın dediğim insanlar hep sana ne, benim arkadaşım kullanıyor veya akrabam önerdi diyordu. Saygıyı bozunca hiç cevap vermiyorum bu tarz insanlara. Bazı insanların iyiliğini düşünmemem gerektiğini öğrendim. Uzun sürdü ama öğrendim sonunda.

Bak, 6.30'da staja kalkacağım, son bir-iki yayına bakıp çıkayım dedim, yine deli oldum. Yayıncı var bir tane, IPS Samsung 144 Hz monitörü yanda kullanıyor Curved olmayan eski modelden. Renkleri çok güzel diyor vs. vs. Chatteki cahiller de durur mu tabii, soruyor soruyu: "Abi Samsung alınır mı?" Ya ben hayatımda bu kadar saçma bir soru görmedim. "Abi BMW alınır mı?" gibi bir şey bu. 2000 model 320 mi? 2023 model i70 M70 mi?

Bazen Vatan'a giderim orada sistem toplayanlara bakmak için. Adam 2024 yılında RTX 3070 alıyor. "Abi geçmiş olsun." dedim, bana sadece "Neden?" dedi. Hoplatılmış, haberi yok. Ha yok, ona sorarsan 70 ibaresi için almıştır o kartı.

Şimdiki Samsung monitörlerinin çoğu dandik. "VA panel almayın." diyorum sohbette, adamların tınladığı yok. Bir-iki kişi monitör soruyor: "3 bin liraya bilmem ne buldum, alınır mı?" Marka ve model de yok. Bravo gerçekten, önündeki yazıyı okuyamayan gençler ülkede doldu. İşlemci, ekran kartı gibi şeyler adamların babasından öğrendiği bilgilerle devam zaten. RAM 16 GB olsun da çipi, frekansı veya gecikmesi falan önemli değil. Hatta belleğin birisini Kanada'dan diğerini Rusya'dan bambaşka modellerle getir, bunlar sırf 16 GB diye yine kullanmaya devam eder. SSD de soruldu yayında yine. Bunlara JD vereceksin, 1 seneye mavi ekran yemekten tokat manyağı olacak. Vatan Bilgisayar gibi yerler de bunlara tekmeyi koyup gönderiyor. Ben sinirlenmedim ama insan hiç mi açıp araştırmaz, ben bunu merak ediyorum. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Ayıp yatakta olur ama neyse.

O sırada 4.0 ile aynı paraya, evde kalmış gelin gibi stokta bekleyen dert paket kronik sorunlu 3.0 SSD'yi satarken:
+500 GB SSD taktım kardeşim bunu öneririm. Diğerlerinden daha uzun ömürlü, daha hızlı. Biz hep bundan satıyoruz. Geçen videosunu da çektiler.
-Tamam abi ben istesem yine SSD alabiliyorum değil mi buna?

Kardeşim ne saçmalamışsın sen? Senin teklonojiyle alakan varsa herkesin olmak zorunda değil. Bu dediklerin genel kültür bilgileri değil. Valorant atıp çıkacak adam panel mi ezberleyecek? Sorarlar güvendikleri birine cevaplar. Bundan ibaret.

Recep Baltaş bile şaşırdıysa daha göremediğimiz neler oluyordur kim bilir?

Bu bilgisayarlar 40-50 yaş arası çocuğunu mutlu etmek isteyen babaları hedef alıyor. Çok iğrenç farkındayım. Çocuğu için gece gündüz çalışıp mutlu etmeye çalışan adama bunu aldı diye cahil diyeceksen ve satanı he he liberalizm özel mülkiyet diyip geçiştireceksen kafana sokayım (çomak). Lafım alıntı yaptığım mesaj sahibine değil.

Kardeşim ne saçmalamışsın sen? Senin teklonojiyle alakan varsa herkesin olmak zorunda değil. Bu dediklerin genel kültür bilgileri değil. Valorant atıp çıkacak adam panel mi ezberleyecek? Sorarlar güvendikleri birine cevaplar. Bundan ibaret.

Bu bilgisayarlar 40-50 yaş arası çocuğunu mutlu etmek isteyen babaları hedef alıyor. Çok iğrenç farkındayım. Çocuğu için gece gündüz çalışıp mutlu etmeye çalışan adama bunu aldı diye cahil diyeceksen ve satanı he he liberalizm özel mülkiyet diyip geçiştireceksen kafana sokayım (çomak). Lafım alıntı yaptığım mesaj sahibine değil.
Niye o babaların suçu ne? Senin baban bilinçsizce bunu alsa senin gönlün rahat olacak mı? Panel ezberlesin diye bir şey mi dedim? Adam akıllı ürün almak yerine random yazı tura misali monitör almak daha mı iyi? Bu tip işlerde bir bilene sorup veya konu açılıp devam edilmesi her şey için daha sağlıklı değil mi? Güvendiği adam "markaya göre" model öneren YouTuber mı?

İkinci paragrafının 1. Kısmında asıl senin saçmaladığın aşikar. Bir kere kendin çelişiyorsun sen. Çok iğrenç farkındaymış ama 1. paragrafında fazla iyi niyetli cevap vermişsin.

Dün Vatan Bilgisayar'a gittim.

Ben: 'Merhaba. Kolay gelsin.'
Çalışan: 'Merhaba. Size nasıl yardımcı olabilirim?
Ben: 'Harici harddisk kutusu almak istiyorum. Nerede bulabilirim?'
Çalışan: 'Boş mu?'
Ben: '(????)... Evet. Boş arıyorum.'
Çalışan: 'Biz boş kutu satmıyoruz.'
Ben: 'Web sayfanızda var ve bu şubede mevcut olduğu yazıyor.'
Çalışan (Yöneticiye dönüp): '.... Bey. Müşteri boş harddisk kutusu sordu. Bizde yok, değil mi?'
Yönetici: 'Var. Şurada var. (....) Bey, siz müşteriye'ye yardımcı olabilir misiniz?'

Bilerek gitmemiş olsaydım mağzadan cıkıp gidecektim.

2. paragrafta biri zarar görmüşken zararı verene değil zarar görene saldıranlar için yazdım. Anlamadığım şey ise 1. paragrafı nasıl yanlış okuduğun, 3 kere okudum halen öyle bir şey dememişim. 1. paragrafta satanlara iyimserlik mi tasladım? Kötü insanlar var ve evet bilinçlenmek güzel ama bu üslup ile olmaz. Bunu yapanlara karşı koymak lazım.

2. paragrafta biri zarar görmüşken zararı verene değil zarar görene saldıranlar için yazdım. Anlamadığım şey ise 1. paragrafı nasıl yanlış okuduğun, 3 kere okudum halen öyle bir şey dememişim. 1. paragrafta satanlara iyimserlik mi tasladım? Kötü insanlar var ve evet bilinçlenmek güzel ama bu üslup ile olmaz. Bunu yapanlara karşı koymak lazım.

Adamlar araştırmadan alıyor ve paralarını çöpe atıyorlar. Örneğin 32 GB RAM olan RX 580'li sistemi RAM'i yüksek diye alıyorlar. Fiyatı falan da bayağı yüksek oluyor. Forumlarda konu açsalar veya az araştırsalar zaten paraları çöpe gitmez.

Adamlar araştırmadan alıyor ve paralarını çöpe atıyorlar. Örneğin 32 GB RAM olan RX 580'li sistemi RAM'i yüksek diye alıyorlar. Fiyatı falan da bayağı yüksek oluyor. Forumlarda konu açsalar veya az araştırsalar zaten paraları çöpe gitmez.

Hocam adamların suçu değil diyorum ben. Güvendikleri birine sorup geçerler. Herkesin yetkin olmasına gerek yok. Aynısını yeşil forumda İngilizce meselesi için yaşamıştım, merak ettim aynı dost mu acaba?