Türk oyuncularının gerçekçi olmayan grafiklere karşı ön yargılı olması

Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Genel olarak Türk oyuncu topluluğunda gerçekçi olmayan grafiklere sahip oyunlara ön yargı ile bakılıyor. Mesela daha çizgi veya animasyon filmi gibi grafiklere sahip oyunlar (Life is Strange, Fortnite gibi oyunlar) yurt dışında gayet normal karşılanırken hatta söz konusu Fortnite olunca inanılmaz popüler iken Türkiye'de insanlar umursamıyor bile.

Globalde Fortnite epey popüler iken Türkiye'de PUBG çok daha popüler. Türkiye'de çoğu mobil oyuncunun telefonunda PUBG Mobile görüyorum fakat tek bir Fortnite Mobile yüklü telefon bile görmedim.

Life is Strange'i de Türkiye'de seven çok çok az insan var.

Bunun nedeni nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Aynısını Stardew Valley konusunda çokça yaşıyorum. Stardew Valley oynadığımı gören bir arkadaşım "bunu mu oynuyorsun, piksel piksel bu" falan diyor. Bahsettiğim arkadaşım da RDR2 fanboyu, siz de biliyorsunuz ki RDR2 daha çok "gerçekçiliği" ile ünlü bir oyun. Bu arada, RDR2'ye laf ettiğim falan yok. Ekstra belirteyim.

Hadi Stardew Valley bu konuda uçuk bir örnek olabilir. The Walking Dead Telltale Series oyunu çizgi-roman grafiklere sahip bir oyun, ancak bu oyunu sevenlerin sayısı 2/10 ise Detroit gibi bir oyunu sevenlerin oranı 8/10 yani.

İnsanımızın kafa yapısına bazen akıl sır erdiremiyorum.

Her ne kadar saçma da bulsam, bu konuda en net dönütleri alabilmek için "gerçekçi" olmayan oyunları oynamayan tayfayı da dinlemek gerekiyor diye düşünüyorum.

Pek katılmıyorum. Aslında Genshin, LoL, Mobile Legends, Valorant gibi oyunlar bayağı popüler. Borderlands gibi oyunlarda nispeten ülkemizde sevildi. Fortnite konusu bence grafik gerçekciliğinden değil. PUBG'ye alışmaktan kaynaklı. Mobil konusunda PUBG daha eski ve daha çok cihazda oynanabiliyor. TR'de de mobil oyunculuk daha ulaşılabilir ve uygun olduğu için haliyle insanlar PUBG'yi tercih ediyor. Şu an durum ne bilmiyorum ama mesela 2-3 yıl önce M52 model orta seviye bir telefonum vardı. PUBG'yi kolaylıkla açarken Fortnite'da zorlanıyordu. Metin 2 hala deli gibi oynanıyor bir kere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…