biscuitdev

Çalışkan
Merhaba, Türk Telekom 1 Gbps fiber kullanıyorum. Bu aralar eve Zigbee akıllı ev sistemi kurmayı düşünüyorum. Halihazırda Türk Telekom'un verdiği modem var fakat çekim gücü çok düşük; evin üst katında sadece 1 tık çekiyor. Modemi değiştirmek istiyorum. Ayrıca RPi4 alıp Pi-Hole gibi servisler kuracağım ve Zigbee dongle bağlayacağım.

Ayrıca bir sorum daha var: Ben doğrudan Türk Telekom modemini bypass edip ONT cihazından Ethernet çeksem, yeni alacağım modemi kullanabilir miyim?

Modem olarak ne önerirsiniz? Bütçe çok önemli değil ama abartı fiyatlarda olmasın; kaliteli, beni üzmeyecek, ileriye dönük OpenWRT destekli bir şey arıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablosuz sinyalini mesh yapı ile genişletmek ve zayıf kalan yerlere kablo çekip sinyal yayıcı bir ek cihaz koymak en iyi çözüm. Tek noktadan tüm evi Wi-Fi sinyali ile görmek zor. Kör ve zayıf nokta kalıyor.

Ben doğrudan Türk Telekom modemini bypass edip ONT cihazından Ethernet çeksem, yeni alacağım modemi kullanabilir miyim?

Kullanabilirsiniz. Bunun için rehberlerimiz de var. Hatta ONT'yi bile kaldırıp SFP kullanabilirsiniz :)

İieriye dönük bir OpenWrt zor zira Wi-Fi 7 destekli cihazlara henüz gelmedi sanırım.

Bütçe limitiniz nedir?

Limit yoksa bu bile var:

Kullanabilirsiniz. Bunun için rehberlerimiz de var. Hatta ONT'yi bile kaldırıp SFP kullanabilirsiniz :)

İieriye dönük bir OpenWrt zor zira Wi-Fi 7 destekli cihazlara henüz gelmedi sanırım.

Bütçe limitiniz nedir?

Limit yoksa bu bile var:

Wi-Fi-6 şu anlık yeterli benim için bütçe olarak 5-6 binin altında kalabilirsem iyi olur.

SFP biraz zor benim için çünkü fiber kablo elektrik panosundan geliyor orada ONT Cihazı ile Ethernet’e dönüşüp oradan dışarı çıkıyor, direk fiber kabloyu çıkarırsam gelene kadar kırılabilir.

Kablosuz sinyalini mesh yapı ile genişletmek ve zayıf kalan yerlere kablo çekip sinyal yayıcı bir ek cihaz koymak en iyi çözüm. Tek noktadan tüm evi Wi-Fi sinyali ile görmek zor. Kör ve zayıf nokta kalıyor.

Üst kata çıkan merdivenin oraya koymayı düşündüm fakat oraya bile sinyal çok az gidiyor modem gerçekten güçsüz. Hız çakılıyor 3-4 metre uzaklaşsam.

Merhaba, Türk Telekom 1 Gbps fiber kullanıyorum. Bu aralar eve zigbee akıllı ev sistemi kurmayı düşünüyorum. Halihazırda Türk Telekom'un verdiği modem var fakat çekim gücü çok düşük; evin üst katında sadece 1 tık çekiyor. Modemi değiştirmek istiyorum. Ayrıca rpi4 alıp Pi-hole gibi servisler kuracağım ve zigbee dongle bağlayacağım.

Ayrıca bir sorum daha var: Ben doğrudan Türk Telekom modemini bypass edip ONT cihazından Ethernet çeksem, yeni alacağım modemi kullanabilir miyim?

Modem olarak ne önerirsiniz? Bütçe çok önemli değil ama abartı fiyatlarda olmasın; kaliteli, beni üzmeyecek, ileriye dönük OpenWrt destekli bir şey arıyorum.

Evin kaç m² ve cihazı evin ortasına mı yoksa uç bir köşeye mi koyacaksın.

Son düzenleme:
Hayır düşmez ve sinyal gücü iyidir ama mümkün olduğunca açık alanda ve evin ortasına doğru konumlandır.

Teşekkürler.

Hayır düşmez ve sinyal gücü iyidir ama mümkün olduğunca açık alanda ve evin ortasına doğru konumlandır.

Hocam bir şey daha soracağım.
Başka forum sitelerinde 1000 Mbps'de yetersiz kalacağı yazılmış, sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör: