Türk Telekom 1000 Mbps paketinde düşük indirme hızı sorunu

Hasan Enes 77

Üstün
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Türk Telekom 1000 Mbps paketini kullanıyorum. Aktif kullanım sırasında 920 Mbps'ye kadar indirme hızı alabiliyorum; lakin bu hızı dosya indirirken tam anlamıyla kullanamıyorum. Steam, Xbox, Ubisoft, EA veya oyun harici diğer platformlarda fark etmiyor, indirme hızım hiçbir zaman aldığım test sonuçlarına çıkmıyor.

Daha öncesinde aynı bilgisayarla Turknet GigaFiber kullanıyordum ve onda bu şekilde bir sorun yaşamıyordum. Bugün modemim değiştirildi ama nafile, hiçbir değişiklik olmadı. Sürücülerim güncel ve bulduğum tüm ayarları yaptım. Ayrıca ONT'den modeme, modemden bilgisayarıma CAT 8 kablo kullanıyorum.

Aygıt yöneticisi üzerinden ilgili ağ cihazının ayarlarına girin, hocam. Güç tasarrufu ve green ethernet gibi ayarlar olabilir; onları devre dışı bırakıp dener misiniz?

Şu an o ayarlar deaktif halde zaten hocam.

Steam tarafında indirme sunucusunun lokasyonunu değiştirmeyi ve indirme önbelleğini sıfırlamayı denediniz mi? Dikkatli olun, önbelleği sıfırlarsanız yarıda kalmış indirmeler silinecektir.

Steam tarafında indirme sunucusunun lokasyonunu değiştirmeyi ve indirme önbelleğini sıfırlamayı denediniz mi? Dikkatli olun, önbelleği sıfırlarsanız yarıda kalmış indirmeler silinecektir.

Önbelleği temizledim hocam İstanbul ve Frankfurt ile denedim sonuç değişmiyor 600 üzerine çıkmıyor.

Aldığın hızlar gayet normal. Hız testinde 900 üzeri alıyorsun çünkü o sırada seni en boş, en hızlı ve en yakın sunucuya atıyor. Bişeyler indirirken sunucu yüküne falan bakmak çok zaman alır. Direkt dosyanın yüklü olduğu sunucuya bağlanırsın. Ve o sunucularda her zaman 10 gigabit, 100 gigabit falan olmaz. Steam'in Türkiyedeki çoğu sunucusu hala 1 gigabit. 10 gigabite daha yavaş yavaş geçiliyor. Üstüne üstlük bu sunuculara Türkiyede nerdeyse herkes bağlanıyor.

Sorunu sadece Steam üzerinde yaşamıyorum maalesef hocam. Bahsettiğim gibi, neredeyse nereden indirme yaparsam yapayım, hızım dediğim gibi düşük kalıyor. Yine bahsettiğim gibi, GigaFiber'de bu sorunu yaşamıyordum, anlamış değilim. Sanki limitlenmiş gibi 600 üzerine çıkmamaya inat ediyor gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…