tech_tr 53

Başarılı
Annem geçen cuma TT Abonelik Sözleşmesi'ni imzaladı. Sözleşmeden önce TT çalışanı adresimizde max. 24mbps altyapı olduğunu söyledi ve 24mbps paket sattı. 2-3 gün sonra kurulum için ekip geldi. Ama kapımıza gelip altyapınız yok. Altyapı yapacağız deyip hemen gittiler. 3 gündür herhangi bir gelişme yok. Şu an veya altyapı yaptıktan sonra sözleşmeyi iptal edip başka bir ISS'e geçiş yapabilir miyiz? Çünkü bu paket hem yavaş hem de pahalı (ilk 9 ay 750, son 9 ay 890TL). Veya alternatif başka bir öneriniz var mı?

Ekleme: E-devlet'te abonelik gözükmüyor.

Ayrıca cevap yazmadan önce şu konularıma da bakmanızı istiyorum:

Son düzenleme:
24 mbite 750 mi? Bende Türk Telekom kullanıyorum ve 100 mbite ödediğim aylık 715 tl.

Soruya gelince; tabiki iptal edebilirsiniz. Abonelik iptalinde lehinize olan fiyattan cayma bedeli ödüyorsunuz ama siz nerdeyse hiç kullanmadığınız için sizden para istememeleri lazım. İşi yokuşa sürerlerse tüketici hakem heyetine gidersiniz. Donanımarşivindeki görselleri kaybetmeyin ama delil olabilir.

24 mbite 750 mi? Bende Türk Telekom kullanıyorum ve 100 mbite ödediğim aylık 715 tl.

Soruya gelince; tabiki iptal edebilirsiniz. Abonelik iptalinde lehinize olan fiyattan cayma bedeli ödüyorsunuz ama siz nerdeyse hiç kullanmadığınız için sizden para istememeleri lazım. İşi yokuşa sürerlerse tüketici hakem heyetine gidersiniz. Donanımarşivindeki görselleri kaybetmeyin ama delil olabilir.
Peki sizce ne zaman iptal etmeliyim? Altyapı yapıldıktan hemen sonra mı yoksa kurulumdan sonra mı?
(Aynı tarifenin 100mbps olanı ilk 9 ay 775, son 9 ay 905TL.)