Türk Telekom sabit internetim sürekli kesiliyor bazen sabah bir gidiyor akşam geliyor bu uzun süreli kesildiği senaryoda Türk Telekom'u aradığım zaman bulunduğum bölgede altyapı sorunları olduğu söyleniyor ve tamir edildiği söyleniyor ama bu hiçbir zaman olmuyor. Kısa süreli kesildiği senaryoda ise 10 dakikada bir internet gidiyor ve 1 dk sonra geliyor ve neden olduğu çözülemiyor. Bu kopmalar bana çok saçma geliyor yani yıl olmuş 2024 biz bir interneti stabil bir şekilde kullanamıyosak vay halimize yani adamlar uzaya çıkıyor. Bulunduğum yer de öyle yerleşimin yeni yeni olduğu bölgeler değil 50 60 senedir internetin olduğu bölgeler. Benim asıl sormak istediğim soru ben TurkNet'e vs geçersem bu sorunlar devam eder mi yoksa Türk Telekom'un da dediği gibi bu sorunlar bulunduğum bölgedeki altyapı ile mi ilgili?
Kusura bakmayın ama 50 hele hele 60 yıl öncesinde Türkiye'de evinde oturanların kullanabileceği bir internet hizmeti yoktu!

Bahsettiğiniz sorunlar ise hiç olağan değil. Telekom çok muhtemelen sizi baştan savmak için yalan söylemekte. Turknet'e geçerseniz durumun düzelip düzelmeyeceğini söylemek pek mümkün değil zira altyapıdaki sıkıntının tam olarak hangi noktada olduğu bilinemiyor... Yani bu sıkıntı(lar) Turknet'in trafiği Telekom'dan devralması öncesinde mevcutsa, Turknet'e geçmeniz de çözüm olmayacaktır.

Kusura bakmayın ama 50 hele hele 60 yıl öncesinde Türkiye'de evinde oturanların kullanabileceği bir internet hizmeti yoktu!

Bahsettiğiniz sorunlar ise hiç olağan değil. Telekom çok muhtemelen sizi baştan savmak için yalan söylemekte. TurkNet'e geçerseniz durumun düzelip düzelmeyeceğini söylemek pek mümkün değil zira altyapıdaki sıkıntının tam olarak hangi noktada olduğu bilinemiyor... Yani bu sıkıntı(lar) TurkNet'in trafiği Telekom'dan devralması öncesinde mevcutsa, TurkNet'e geçmeniz de çözüm olmayacaktır.

Biliyorum tabbiki 60 yıl öncesinde internetin olmadığını. ben onu yerleşimin yeni başladığı bir yerde oturmadığımı belirtmek için söylemiştim. Bu konuyu açtıktan 1 hafta sonra internetimiz geldi ama başka ülkeler ışık hızında internete geçmişken bizim 1 hafta süre boyunca kesinti yaşamamız gerçekten durumumuzun çok vahim olduğunu kesinnikle açıklar durumda. Bu altyapı sorunlarının da çözülebilmesi için kökten altyapının değişmesi lazım büyük ihtimalle.

Biliyorum tabbiki 60 yıl öncesinde internetin olmadığını. ben onu yerleşimin yeni başladığı bir yerde oturmadığımı belirtmek için söylemiştim. Bu konuyu açtıktan 1 hafta sonra internetimiz geldi ama başka ülkeler ışık hızında internete geçmişken bizim 1 hafta süre boyunca kesinti yaşamamız gerçekten durumumuzun çok vahim olduğunu kesinnikle açıklar durumda. Bu altyapı sorunlarının da çözülebilmesi için kökten altyapının değişmesi lazım büyük ihtimalle.
Türk Telekom şu anda harcadığı para miktarını eskiden harcasaydı paramız pul olmadan yüksek ihtimal neredeyse her haneye fiber çekilebilirdi ve şu an belki de kesinti ve DSL'i konuşuyor olmazdık. Evet bir sürü yere artık fiber getirmeye başlıyorlar ancak hala 'Kağnı' gibi hızda altyapı getiriyorlar.