molatoza41

Gelişen
Merhaba.

Yaklaşık 1,5-2 ay önce binamıza fiber altyapı ekipleri gelip işlemlere başladı. Üç hafta önce tüm dairelerin doğal gaz sayacının üstüne kadar fiber kablolar çekildi. Bir hafta önce geldiklerinde ise kutuya sinyal verdiklerini ve onay için BTK'ya gönderildiğini söylediler. Pazartesi kontrol ettiğimde hâlâ VDSL olarak gözüken altyapı, salı günü TurkNet sayfasında 1000/50 butonu aktif olarak göründü. issaraclari sitesinden kontrol ettiğimde GPON fiber 1000 Mbps aktif gözüküyor; ancak diğer sorgu sitelerinin bazılarında fiber aktif gözükse de maksimum 100 Mbps (FTTB gibi) görünüyor. Diğer sorgu sitelerinin hepsinde ise hâlâ VDSL gösteriyor.

Türk Telekom'u aradığım zaman kimsenin bilgisi yok. Birisi altyapınızın FTTB olduğunu, birisi FTTH olduğunu ama kablolamanın bitmediğini, bir diğeri BTK onayı beklendiğini, bir başkası ise henüz satışa açılmadığını söylüyor. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplandırabilir mi? Bu durum normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom müdürlüğü ile iletişime geçin. Diğer bir seçenek sokakta/mahallede Telekom personeli yakalamak. En iyi bilgiyi onlar biliyor. Komşularınızdan bağlatan var mı öğrenebilirsiniz. Türk Telekom sitesinde ne diyor?

Türk Telekom müdürlüğü ile iletişime geçin. Diğer bir seçenek sokakta/mahallede Telekom personeli yakalamak. En iyi bilgiyi onlar biliyor. Komşularınızdan bağlatan var mı öğrenebilirsiniz. Türk Telekom sitesinde ne diyor?

Burada kontrol ettiremiyorum, sayfa seçim yaptırmıyor. Biraz önce kapsama.btk.gov.tr üzerinden sorgulattım; direkt orada "Fiber / FTTB" ve maksimum 136 Mbps hız gösteriyor. Her dairenin önüne kadar kablolar çekilip kondu; normalde altyapının FTTH olması lazım. Bu ilk aktif ettikleri sürede FTTB olarak gözükmesi normal mi, yoksa birisi hatalı işlem mi yaptı acaba? Onu merak ediyorum.

Burada kontrol ettiremiyorum, sayfa seçim yaptırmıyor. Biraz önce kapsama.btk.gov.tr üzerinden sorgulattım; direkt orada "Fiber / FTTB" ve maksimum 136 Mbps hız gösteriyor. Her dairenin önüne kadar kablolar çekilip kondu; normalde altyapının FTTH olması lazım. Bu ilk aktif ettikleri sürede FTTB olarak gözükmesi normal mi, yoksa birisi hatalı işlem mi yaptı acaba? Onu merak ediyorum.
Her daireye kadar fiber kablo çekildiyse FTTH altyapıdır. Turknet satış hattını arayıp sorabilirsiniz 0850 288 80 81.