Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 ay 10 gün önce yeni yapılan bir eve taşındım. Taşındığımda, binamızda internet altyapısının olmadığını fark ettim. Ancak çevredeki tüm binalarda Türk Telekom fiber altyapısının mevcut olduğunu gördüm. Bunun üzerine hemen başvuru işlemlerini başlattım. Daha sonra öğrendim ki müteahhitimiz de aynı şekilde başvuruda bulunmuş. Süreç gayet güzel ilerliyordu.
Birkaç gün sonra, Türk Telekom’dan bir çalışan bizi arayarak taleplerimizi sordu. Biz de isteğimizi belirttik. Yaklaşık 1-1.5 hafta sonra apartmanımıza bir duyuru kağıdı asıldı. Bu kağıtta, altyapının hazır olduğu ve bizimle iletişime geçilmesi gerektiği yazıyordu. Tam da o sırada bu duyuruyu asan kişiyle denk geldim ve kendisi, altyapının en geç 1 hafta içinde kurulacağını söyledi.
Gerçekten de salı günü ekipler gelip kutuyu taktılar. Bugün ise son işlemleri tamamlayarak kutuyu çalışır hale getirdiler. Şu an tek eksik, sistem üzerinden aktif edilmesi.
Ancak, en başta bizimle iletişime geçen Türk Telekom çalışanına durumu sorduğumda, altyapının "özel" olduğunu ve başka firmalara kiralanmadığını söyledi. Daha da ilginci, Tivibu + internet paketine onay verdiğimizi iddia etti (ki böyle bir onay vermedik). Ben ise Millenicom üzerinden devam etmek istediğimi belirtince, başvuruyu ve projeyi iptal edebileceğini söyledi. Ayrıca altyapıyı 1 yıllık sürede getirtmesi gerekirken 20 günde tamamladığını iddia etti.
Bu kişi gerçekten kurulmuş bir altyapıyı iptal edebilir mi? Eğer altyapım iptal edilirse, bu durum komşularımı da etkileyecek. Sırf bir kişi farklı bir firmayı tercih etti diye tüm binanın altyapısının kaldırılması ne kadar mantıklı? Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim?