efeler1995

Uzman
Yer
İzmit
Merhaba. Türk Telekom altyapısında TurkNet kullanıcısıyım. Türk Telekom'un bana verdiği Vestel DGW9000 yerine kendime Zxyel NBG7510 router aldım ama bu router kurulumunu yaptıktan sonra 3 gün kullanabildim. Sonra bu router üzerinden internet alamamaya başladım. Kullanamaya başlayınca TurkNet müşteri hizmetlerinden internete bağlanamıyorum diye arıza kaydı oluşturdum. TurkNet ile görüşmelerim neticesinda bana Türk Telekom'un verdiği modemi kullanmam gerektiğini, farklı modem kullanamayacağımı söylediler ve modem değişimi talep ettiğimde modem değişimi yapamıyoruz dediler. Türk Telekom altyapısında olup farklı modem kullananlar böyle bir sorunla karşılaştınız mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk telekom altyapısında da TurkNet altyapısında da farklı modemlerin hiçbir kısıtlama olmadan çalışması gerekiyor. Muhtemelen sizin modeminizde bir arıza olmuştur diye düşünüyorum. Eğer durum bu değilse tavsiyem modemin MAC adresini Türk Telekom’un verdiği modemin MAC adresi ile değiştirip öyle denemeniz.

Türk Telekom altyapısında da TurkNet altyapısında da farklı modemlerin hiçbir kısıtlama olmadan çalışması gerekiyor. Muhtemelen sizin modeminizde bir arıza olmuştur diye düşünüyorum. Eğer durum bu değilse tavsiyem modemin MAC adresini Türk Telekom'un verdiği modemin MAC adresi ile değiştirip öyle denemeniz.

Merhaba Recep bey;
İlk başta geri dönüşünüz için teşekkür ederim.
Modemde MAC adresi tanımlayınca internete bağlanmadı kendi Mac adresiyle girince tekrar bağlandı. Bu sorundan müzdarip oluyorum sizin bana önerebileceğiniz başka bir çözüm yolu var mı?

Son olarak uygun fiyatlı farklı bir modem tavsiye edebilir misiniz?

Teşekkür ederim akşam eve geçtiğimde deneyip son durum hakkında bilgi vereceğim.

Merhaba,
Firmware güncellemesi olarak son sürüm yüklü cihazımda.
Türk Telekom'un verdiği modemin MAC adresini tanımlayınca routher IP adresi alıp bağlantısını yapıyor ama Wi-Fi veya lan üzerinden o internete bağlanamıyorum. Kendi MAC adresini kullandığımda internete normal bir şekilde kullanabiliyorum. Router'ın kendi MAC adresini kullanarak çalıştırmaya devem edeceğim bir sorun ile karşılaşırsam konu hakkında bilgi vereceğim.