144

Üstün
Makaleler
1
Merhaba Techolay üyeleri. Bir sorun ile karşı karşıyayız:
Benim oturduğum mahallede bu resimdeki gibi bölgesel arıza var ve sisteme 19 Haziran'da düştü (İnternet çalışıyor ama 50 paketin tamamını alamıyorum!):

Screenshot_20250710_163934_Trk Telekom.webp

Ne yaşadığım mahallemizdeki saha dolabında çalışma yapan ekip gördüm ne de diğer 2 mahalledeki saha dolaplarında. Uzaktan müdahale yapıyorlar mı onu da söylemiyorlar.
50 paketten 46 47 Mbps alınca internet kopuyor geceleri, reset atınca modeme hız 17-24 arasına düşüyor.
Utanmazlar bir de bu bildirimi yolluyorlar arıza yerine:

Screenshot_20250710_163840_Discord.webp

Bu TT kadar insafsızını görmedim, hem pazarlama oyunu yapıyorlar hem de arıza çözmüyorlar.

Bir de 444 0 375'te düşük hız problemi için aradım arıza kaydı açtırmak için, temsilci resmen reddetti: Bölgenizdeki genel arıza görünüyor, bireysel arıza kaydı açamam.

Ne yapabilirim?

İnternet 1 Mbps bile geliyor olsa yetiyor onlar için. Hiçbir şey yapmıyorlar. Ben bunu kendim bir Türk Telekom saha ekibinden duydum, '' bizim amacımız sizi internete bağlamak, hızı önemli değil'' dedi, '' 3 Mbps bile olsa fark etmez, bağlı mı ? Bağlı '' dedi.

İnternet 1 Mbps bile geliyor olsa yetiyor onlar için. Hiçbir şey yapmıyorlar. Ben bunu kendim bir Türk Telekom saha ekibinden duydum, '' bizim amacımız sizi internete bağlamak, hızı önemli değil'' dedi, '' 3 Mbps bile olsa fark etmez, bağlı mı ? Bağlı '' dedi.
Ahahaha, şaka gibiler ya, 3 Mbps bağlantıyla kim ne yapacak?

Yakınınızdaki Telekom Bölge Müdürlüğüne gidip yüz yüze sorun. En temiz bir şekilde olayı böyle öğrenebilir veya çözüme kavuşturursunuz.
Tamamdır. Cevabınız için teşekkür ederim.

İnternet 1 Mbps bile geliyor olsa yetiyor onlar için. Hiçbir şey yapmıyorlar. Ben bunu kendim bir Türk Telekom saha ekibinden duydum, " bizim amacımız sizi internete bağlamak, hızı önemli değil" dedi, " 3 Mbps bile olsa fark etmez, bağlı mı? Bağlı " dedi.

Bu muhtemelen çalışan personelin kendi bakış açısı... Hatırlarsanız daha önceleri ülke geneli 100 Mbps'den yüksek internet hizmeti sunulmuyordu. Ancak şu an altyapıya bağlı olarak 1000 Mbps hız bile alınabiliyor. O personelin mantığına göre şu ana kadar hiç altyapı yatırımı yapılmamış olması gerekiyordu :).

Bu muhtemelen çalışan personelin kendi bakış açısı... Hatırlarsanız daha önceleri ülke geneli 100 Mbps'den yüksek internet hizmeti sunulmuyordu. Ancak şu an altyapıya bağlı olarak 1000 Mbps hız bile alınabiliyor. O personelin mantığına göre şu ana kadar hiç altyapı yatırımı yapılmamış olması gerekiyordu :).
Doğru diyorsunuz ama o personele yanlış eğitim verilmiş de olabilir. :)