6779

Başarılı
Bugün TT aboneliğine geçtim, daha önce Netspeed kullanıyordum. Netspeed'de bufferbloat yaşarken TT'de bu sorun olmadı. Ayrıca, DotA'da ilk defa 69 ping gördüm. Normalde maksimum 49 oluyordu, 69 sabit kaldı bir oyunda (belki sunucuyla alakalıdır, emin olamadım). Ayrıca, 2 yıl önce adresimde 75 Mbps alırken, şu an maksimum 68 gözüküyor. Sıkıntısız kullanılabilir dedikleri hız 50 iken, 2 yıl önce 75'i sıkıntısız kullanıyordum. Kutunun falan taşındığını da sanmıyorum. Modem Keenetic Hopper DSL, bağlantı değerleri de aşağıdaki gibi.

Umarım bu şekilde daha anlaşılır olmuştur.

1752524987998.webp

1752524961786.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün TT aboneliğine geçtim, daha önce Netspeed kullanıyordum. Netspeed'de bufferbloat yaşarken TT'de bu sorun olmadı. Ayrıca, DotA'da ilk defa 69 ping gördüm. Normalde maksimum 49 oluyordu, 69 sabit kaldı bir oyunda (belki sunucuyla alakalıdır, emin olamadım). Ayrıca, 2 yıl önce adresimde 75 Mbps alırken, şu an maksimum 68 gözüküyor. Sıkıntısız kullanılabilir dedikleri hız 50 iken, 2 yıl önce 75'i sıkıntısız kullanıyordum. Kutunun falan taşındığını da sanmıyorum. Modem Keenetic Hopper DSL, bağlantı değerleri de aşağıdaki gibi.

Umarım bu şekilde daha anlaşılır olmuştur.

Eki Görüntüle 163388
Eki Görüntüle 163387
Bufferbloat sorununu çözmek ve bağlantınızı optimize etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. QoS (Quality of Service) Ayarları: Modeminizi açın ve QoS ayarlarını etkinleştirin. Bu ayarlar, belirli türdeki trafiği önceliklendirmek için kullanılabilir.

2. MTU (Maximum Transmission Unit) Değeri: Modeminizde MTU değerini 1492'ye ayarlamayı deneyin. Bu, bazı bağlantılarda performansı artırabilir.

3. Ping Testi: Oyunda ping değerlerinizdeki dalgalanmanın nedenini belirlemek için farklı sunucularla deneme yapın. Sorunun sunucu taraflı olup olmadığını kontrol edin.

4. Modem Güncellemesi: Modeminizin yazılımının güncel olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse güncelleyin.

5. Kablosuz Bağlantı Durumu: Eğer kablosuz bağlantı kullanıyorsanız, modem ve cihaz arasındaki mesafeyi azaltarak veya kablosuz sinyalin daha güçlü olduğu bir yere geçerek performansı artırabilirsiniz.

6. Kablolu Bağlantı: Mümkünse cihazınızı modeme doğrudan ethernet kablosu ile bağlayarak daha stabil bir bağlantı elde edebilirsiniz.

7. Arka Plan Uygulamaları: Cihazınızdaki arka planda çalışan uygulamaları kapatın. Bunlar bant genişliğini tüketiyor olabilir.

8. DDoS Koruma ve Firewall Ayarları: Modeminizde bulunan DDoS koruma ve güvenlik ayarlarını kontrol edin. Yanlış ayarlar gecikmelere neden olabilir.

9. ISP ile İletişime Geçin: Eğer tüm bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, Türk Telekom ile iletişime geçerek destek talep edin. Hattınız veya altyapınız ile ilgili sorunları kontrol etmelerini istemek faydalı olabilir.

Her adımı dikkatlice takip edin ve sorununuzun çözülüp çözülmediğini gözlemleyin.