parzival

Uzman
Türk Telekom firmasına ekim ayında 1000 Mbps hız tarifesine taahhütlü olarak geçip yaptım. Fakat 2 Aralık'tan beri internet "kablo arızası" sebebiyle verilemiyor. Başta 25 Aralık'a kadar süre verdiler. Bugün de 22 Ocak'a kadar düzelecek diyorlar. İşin garibi kablo arızası olmasına rağmen cuma günü internet 8 saat vardı ve yine gitti. Ben BTK'ya başvuru yaptım, henüz cevap gelmedi fakat bu konuda bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi? Hizmet veremiyorlarsa ücretsiz fesih hakkım yok mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olur. Kanunda bunun bir süresi vardı. O süreyi aşarlarsa cayma bedeli olmadan iptal hakkı doğuyor.

Ben iptal etmezdim. Faturadan kaynaklı iptali düşünüyorsanız arayıp arızanın sürdüğü günler boyunca indirip talep edebilirsiniz. Hatta modem ücreti için bile kullanmadığınız günlerin indirimi alabilirsiniz. Diyelim iptal ettiniz ve arızanın giderildi. 2026'ya geçtiğimiz için aynı paketi pahalıya satacaklar. Ucuz kalan alternatifler ilk zammı yapanlar olacaktır. Enflasyonun olduğu ve düşme eğilimi olmadığı ortamda uzun süre sabit fiyat garantisi, para maliyeti açısından hizmeti çok ucuza getirmek anlamına geliyor.

Tabii karar sizin.

Son düzenleme:
62'ninde dediği gibi taahhüt seni enflasyondan koruyor ama diğer açılardan gereksiz bence. TürkNet 200tl farkla 1000MBPS de açmışken Telekomla uğraşmaya gerek yok sanki.

Olur. Kanunda bunun bir süresi vardı. O süreyi aşarlarsa cayma bedeli olmadan iptal hakkı doğuyor.

Ben iptal etmezdim. Faturadan kaynaklı iptali düşünüyorsanız arayıp arızanın sürdüğü günler boyunca indirip talep edebilirsiniz. Hatta modem ücreti için bile kullanmadığınız günlerin indirimi alabilirsiniz. Diyelim iptal ettiniz ve arızanın giderildi. 2026'ya geçtiğimiz için aynı paketi pahalıya satacaklar. Ucuz kalan alternatifler ilk zammı yapanlar olacaktır. Enflasyonun olduğu ve düşme eğilimi olmadığı ortamda uzun süre sabit fiyat garantisi, para maliyeti açısından hizmeti çok ucuza getirmek anlamına geliyor.

Tabii karar sizin.
Ben bu firmaya para kazandırmak istemiyorum. Alternatiflere yöneleceğim. Bu süreci nasıl başlatabilirim illa tüketici haklarına mı başvurmak lazım?

Ben bu firmaya para kazandırmak istemiyorum. Alternatiflere yöneleceğim. Bu süreci nasıl başlatabilirim illa tüketici haklarına mı başvurmak lazım?

Ben bu firmaya para kazandırmak istemiyorum. Alternatiflere yöneleceğim..
E hocam alternatif firmadan hizmet alsanız bile TT'nin altyapısını kullandığınız sürece onlara para kazandırıyorsunuz. Sadece hizmet VAE olarak değişiyor :)

Bu süreci nasıl başlatabilirim illa tüketici haklarına mı başvurmak lazım?
Telefonla ulaşabileceğiniz MH'ye bu durumu anlatamazsınız. Size otomatik cayma bedeli vs. çıkartmaya kalkarlar. En yakın müdürlüğe gidip oradaki gişelerde işlemi yaptırmayı öneririm. Hem daha bilgili insanlar oluyor hem de" bu benim yasal hakkım" dayatmasına direnemiyorlar.

Oradan bile sonuç alamazsanız son çare THH'ye başvuru yapmak.