David Mason 2

Gelişen
Selam arkadaşlar, iyi sosyaller.

Yakın zamanda eSIM destekli telefonumla Türk Telekom eSIM'e geçiş yaptım. Operatörün müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmede nasıl geçiş yapabileceğimi sorduğumda, online olarak veya bayiden geçiş yapabileceğimi ifade ettiler.

Garip olan şu ki, müşteri hizmetlerinde görüştüğüm kişi bana online olarak geçiş yapmamın çok sağlıklı olmayacağını, bayiden daha hızlı halledebileceğimi ve daha kolay hizmet alabileceğimi söyledi.

Aradaki fiyat farkını araştırdım. Online işlemlerde yaklaşık 110 TL ücret alıyorlarmış. Bayiye sorduğumda ise 400 TL ücret talep ettiklerini söylediler. (Fiyatlar değişmiş olabilir, ben temmuz ayında geçiş yaptım.)

Her neyse, ben de anlam veremediğim bu konuşmanın ardından riske girmek istemedim. "Madem bayiden daha düzgün olacak, oradan geçiş yapayım." diyerek bayiye gittim.

Bayi çalışanı ise eSIM konusunda bana garanti veremeyeceğini, bazen hattın kapanabildiğini söyledi. Burada da açıkçası biraz tuhaf bir sohbet yaşandı. Fakat ilçede yaşadığım için çok fazla ciddiye almadım. Bunun, yurtdışı cihazlarıyla ilgili aldıkları geri bildirimlerden kaynaklı böyle bir sonuç çıkarmış olması da muhtemel.

Sonuca gelecek olursam, 400 TL ödeyerek açtırdığım eSIM'de herhangi bir sorun yaşamadım. Fakat faturama yansıyan 110 TL'lik eSIM ücretini görünce şok oldum.

Bunun sebebi nedir? Acaba bayideki arkadaşın yaptığı bir işlemden mi kaynaklanıyor, yoksa normal bir durum mu?

Benzer bir sorun yaşayan arkadaşlar var mı? Bu durumda ne yapmalıyım?

Bu arada, imkânım olsa yabancı bir firmaya geçiş yapabilsem hiç düşünmeden geçeceğim. O kadar bıktırdı artık bu üçlü firma.

Şu an 50 GB internetim var; varsın 5 GB versinler. En azından kendi milletini bu denli mağdur ettiğini düşündüğüm firmalardan uzak durmak için elimden geleni yapardım.

Tavsiye edebileceğiniz yabancı bir firma var mı? Geçiş yapmam mümkün mü, problem yaşar mıyım? Çünkü telefonum yalnızca eSIM destekli, herhangi bir fiziksel SIM yuvası mevcut değil.

İlk olarak bunun firmayla hiçbir alakası olmadığını söyleyeyim. Daha önce de Türk Telekom'da bu sorunu yaşamış birisi olarak,

Türk Telekom'da ilk kez eSIM'e geçiş ücretsizdi o dönem. MH üzerinden de doğrulatıp bayiye gittim. Bayi açtı eSIM iyi güzel. 300 - 400 civarı bir ücret talep etti. MH'ın ücretsiz olduğunu söylediğini belirttim ve yanlarında tekrar MH aradım. MH ücret almamaları gerekiyor diyor, bayi bizi alakadar etmez ne dedikleri diyor. En son polis çağıracaktı öyle birbirimize girdik. Üstüne ücret ödemediğim için eSIM'i de pasif etti ve hatsız kaldım bir süre. Türk Telekom'a da şikayetçi oldum bayiden. Bir süre sonra da bayi el değiştirdi. Artık bundan kaynaklı mı bilemiyorum.

ve ek olarak, bazı PTT şubelerinin arkasında Türk Telekom bayileri var. Çok fazla işleme yetkileri yok, ama hiçbir işleme ek ücret almıyorlar. Mesela ben gittiğimde eSIM açamam ama fiziksel açabilirim demişti. Tekrardan fiziksele dönüp aktif etmiştim. 50 - 100TL gibi bir ücrete hattım çıkmıştı. :D

Son düzenleme:
İlk olarak bunun firmayla hiçbir alakası olmadığını söyleyeyim. Daha önce de Türk Telekom'da bu sorunu yaşamış birisi olarak,

Türk Telekom'da ilk kez eSIM'e geçiş ücretsizdi o dönem. MH üzerinden de doğrulatıp bayiye gittim. Bayi açtı eSIM iyi güzel. 300 - 400 civarı bir ücret talep etti. MH'ın ücretsiz olduğunu söylediğini belirttim ve yanlarında tekrar MH aradım. MH ücret almamaları gerekiyor diyor, bayi bizi alakadar etmez ne dedikleri diyor. En son polis çağıracaktı öyle birbirimize girdik. Üstüne ücret ödemediğim için eSIM'i de pasif etti ve hatsız kaldım bir süre. Türk Telekom'a da şikayetçi oldum bayiden. Bir süre sonra da bayi el değiştirdi. Artık bundan kaynaklı mı bilemiyorum.
Öncelikle değerli vaktini ayırdığın için teşekkür ederim. Az önce müşteri hizmetleriyle görüştüm ve bana tamamen benzer bir dönüş yaptılar. Bayiden fatura almam gerektiğini söylediler. Elimde herhangi bir makbuz veya fatura olmadığı için bunu kendilerine ibraz edemeyeceğimi belirttim ve en azından bayinin konumunu, ilini ve ilçesini verdim. Ayrıca, konuşmanın kayıt altına alınmasını özellikle rica ettim. Bundan sonra ilgilenirler mi artık bilmiyorum.

Müşteri hizmetlerinden olumlu bir geri dönüş alsaydım zaten açıkçası şaşırırdım.

Son düzenleme:
Araştırdığım kadarıyla tamamen dolandırıcılık muhabbeti, TT bayilere maaş vermiyor bayilerde parayı böyle çıkarıyor, TT biliyor ama susuyor. Fatura alırsam büyük ihtimalle görürsün 400 TL'lik ücretin altında kılıf vs yazdığını.