doruk20

Gelişen
Normalde eSIM ile ilgilenmiyordum ama şöyle bir şey okudum ve mantıklı geldi. Mesela telefonunuzu kaybettiniz ve alan kişi de fiziksel SIM kartını çıkardı. Böylelikle o telefonu uzaktan takip edemiyorsunuz galiba, mobil veri gideceği için. Peki, bu eSIM teknolojisinin günümüzde herhangi bir olumsuz yanı var mıdır acaba? Kullananlar, yorumunuz nedir? Yurt dışında kullanmak için sormuyorum bu arada.

Türk Telekom veya Turkcell'de eSIM kullanımı konusunda bir fark var mı? Türk Telekom veya Turkcell'in eSIM faturalı kampanyaları ortalama yakın fiyat mı?

Mesela daha yeni Türk Telekom veya Turkcell faturalı hatta geçildi diyelim. Hattı eSIM yapmak kolay mı ve bunun için mağazaya gidip yaptırmak daha mı kolay olur? Mevcut fiziksel SIM kart ne olacak eSIM'e geçince? Bir de olası telefon yenileme durumunda eSIM'i yeni telefona aktarmak kolay mıdır? eSIM kullanılan bir operatörden başka bir operatöre yine eSIM başvurusu yaparken kolayca geçiliyor mu?

eSIM kullanırken normal fiziksel SIM kart kullanımından farklı bir durum oluyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde eSIM ile ilgilenmiyordum ama şöyle bir şey okudum ve mantıklı geldi. Mesela telefonunuzu kaybettiniz ve alan kişi de fiziksel SIM kartını çıkardı. Böylelikle o telefonu uzaktan takip edemiyorsunuz galiba, mobil veri gideceği için. Peki, bu eSIM teknolojisinin günümüzde herhangi bir olumsuz yanı var mıdır acaba? Kullananlar, yorumunuz nedir? Yurt dışında kullanmak için sormuyorum bu arada.

Türk Telekom veya Turkcell'de eSIM kullanımı konusunda bir fark var mı? Türk Telekom veya Turkcell'in eSIM faturalı kampanyaları ortalama yakın fiyat mı?

Mesela daha yeni Türk Telekom veya Turkcell faturalı hatta geçildi diyelim. Hattı eSIM yapmak kolay mı ve bunun için mağazaya gidip yaptırmak daha mı kolay olur? Mevcut fiziksel SIM kart ne olacak ESIM'e geçince? Bir de olası telefon yenileme durumunda ESIM'i yeni telefona aktarmak kolay mıdır? eSIM kullanılan bir operatörden başka bir operatöre yine eSIM başvurusu yaparken kolayca geçiliyor mu?

eSIM kullanırken normal fiziksel SIM kart kullanımından farklı bir durum oluyor mu?

Turkcell eSIM kullanıyorum. Fizikselden bir farkını görmedim. Normal bir şekilde kullanıyorum.

Ben BİMCELL'den Turkcell'e geçiş yaparken ücretsiz şekilde geçtim.
Şubeye gidip yapmak en kolayı. Gidiyorsunuz, hat sahibinin e devletinden bir yer gerekiyor, daha sonra T.C. kimlik vs taratıyor cihazınızın eSIM destekleyip desteklemediğini söylüyor daha sonra QR kod veriyor fotoğrafını çekiyorsun işlem bu kadar.
2 güne açılmış oluyor.