zabazaba

Çalışkan
Evim şehir merkezinde uzak bir mahallede yaklaşık 10 sene önce Türk Telekom'dan internet aldık. 2022'lere kadar 20 megabit civarı veren internet, son senelerde her sene daha kötü olmaya başladı. Ne kadar ara et yapsam da bir işe yaramıyor. Yıllardır bilgisayara indirdiğim dosyayı kilobayt kilobayt indiriyor, yani rezalet halde. İnternet çekmiyor, telefonlar daha az çekiyor; gidişat yokuş aşağı.

Turkcell'in Superbox'ını alsam, garanti kurtulabilir miyim bu sorundan? Beklentim uçuk hızlar değil; adamakıllı kilobayt kilobayt indirme yapmayan bir internet.

Evim şehir merkezinde uzak bir mahallede yaklaşık 10 sene önce Türk Telekom'dan internet aldık. 2022'lere kadar 20 megabit civarı veren internet, son senelerde her sene daha kötü olmaya başladı. Ne kadar ara et yapsam da bir işe yaramıyor. Yıllardır bilgisayara indirdiğim dosyayı kilobayt kilobayt indiriyor, yani rezalet halde. İnternet çekmiyor, telefonlar daha az çekiyor; gidişat yokuş aşağı.

Turkcell'in Superbox'ını alsam, garanti kurtulabilir miyim bu sorundan? Beklentim uçuk hızlar değil; adamakıllı kilobayt kilobayt indirme yapmayan bir internet.

Süperbox çözümdür ama pahalı bir çözüm olur.
Bu siteden altyapı hizmetin ne, ona bak ve santrale olan uzaklığını gör. Adresin belli olmayacak şekilde buraya resim at bakalım.

O zaman siz ya çok uzaksınız santrale ya da ev ve altyapı kablolarında sorun olabilir. İlk 20 Mbps alıyorum demeseydiniz ADSL kullanıyorsunuz diyecektim ve zamanla hız azaldıysa kablolarda da sorun olabilir. TTnet kullanıyorsanız ekip çağırın, eve kablolara baksınlar, apartman girişindeki bakır int kutusuna gelen hıza da baksınlar, daire içine modeme gelen hıza da. Ondan sonra belli olur sorun.
Kablolarda sorun yoksa TTnet Genel Müdürlüğü'ne gidip dilekçe verin, VDSL ya da fiber hizmeti istiyorum yada hattımın düzeltilmesini talep ediyorum diye. Hatta hız testi sonuçlarının fotoğrafını çekip götürün yanınızda, altyapı kazı ekibi ile de görüşün, derdinizi anlatın ama üstüne gitmezseniz başlarından salarlar. Klasik TTnet. Dilekçeden sonra sürekli gidip takibini yapmanız lazım :/

Buradan da bakın, ne çıkıyor hız.