Soap341

Uzman
İyi günler, benim binama yaklaşık 30 metre mesafede fiber dolabı ve yine 20-30 metre ötede aktif fiber kullanan bina var. 2 Ekim'de Türk Telekom Pendik müdürlüğü'ne fiber altyapı için dilekçe verdim. Ertesi gün bana "bu SMS 2.10.2026 tarihinde teslim ettiğiniz... Numaralı belgenin kayıt edildiğine dair bilgilendirme mesajıdır" diye bir mesaj geldi. BTK'den yazdım X'ten yazdım, CİMER'den yazdım. Bu hafta içinde hiçbir şey olmadı. Tahminen ne zaman gelir? Binamız 3 daireli ve 3 daire de dilekçeye imza attı ama bina tesisatı, kablolama falan hiçbir şey yok binada. Tahminen ne olur?

Dilekçelerle bir halt olmuyor genelde. Benimde almışlardı sonra saha çalışanlarıyla görüştüğümde böyle bir bilgilerinin dahi olmadığını öğrenmiştim. Linkedinden başka şehirlerin Telekom Müdürlerine detaylı mesaj ve tüm apartmana attırdığım imza dilekçesini ek olarak göndermiştim 3 tanesi cevap vermişti 1 tanesi bölgemdeki arkadaşını aramıştı 1 gün sonra saha ekipleri tarafından aranmıştım ve 1 haftada fiber altyapıyı sıfırdan kaldırımların altına döşeyerek bahçemizi kazarak getirmişlerdi kutuyuda binaya koydular çevredeki binalarda bizim kutudan yararlanıyor.

Cimer gibi BTK gibi yerlerden bir şey bekleme o bölgeler zerre yardımcı olmuyor bizzat zorlaman lazım adamları. Ayrıca 8 daire altına gelmesi çok zor.

Onun bir zamanlaması yok, dilekçeni işleme alırlar 1-2 gün sonra olumlu olumsuz dönerler normalde. Ya da proje varsa o bölgede 2-3 aya yaparlar. Proje yoksa eğer para kazanabileceklerse proje onayı için yeni yıl beklenir, 2027 içerisinde bütçe onayına sunulur. Ama para kazanmaları lazım, yoksa yıllarca beklersin. Benim kapımın önünde duruyor fiber altyapı, 2018'den beri yapmıyorlar. 4-5 yıl çalıştım TTNET'te, tanıdık da soktum devreye ama bütçe çıkmıyor, yapmıyorlar.

Belki komusularinin imzasi vs alabilirsen erken gelme ihtimali yükselebilir ama bildigime göre basvurular hic bir ise yaramiyor, adamlar kendiler arasinda ne zaman planlarsa o zaman yaparlar.

Dilekçeyi verdiğin müdürlüğe giderek altyapı biriminden bilgi alabilirsin. Ben dilekçeyi verdikten sonra her 2-3 haftada bir gidip gelişmeleri sormuştum. Ek olarak bizim binada 6 daire var 5 tanesi imza atmıştı. Yine de fiber geldi.