Türk Telekom fiber bağlandıktan sonra ONT los ışığı kırmızı yanıyor

Türk Telekom bir işi düzgün yapsa şaşarım zaten. Yarın yine arayın. Bir anda düzelip geleceği yok gibi.

Türk Telekom bir işi düzgün yapsa şaşarım zaten. Yarın yine arayın. Bir anda düzelip geleceği yok gibi.
Kurulum yapmak lazim mi acaba yeni modem olduğu için?

Şu an internete bağlanabiliyorum, ışıklar doğru yanıyor. Ama oturum açın diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurulum yapmak lazim mi acaba yeni modem olduğu için?

Şu an internete bağlanabiliyorum, ışıklar doğru yanıyor. Ama oturum açın diyor.

Modemin arayüzüne girdiniz mi? Herhangi bir şey istiyor mu? Türk Telekom'dan internet bağlantısı için kullanıcı adı ve şifreyi isteyin kontrol edin.

Modemin arayüzüne girdiniz mi? Herhangi bir şey istiyor mu? Türk Telekom'dan internet bağlantısı için kullanıcı adı ve şifreyi isteyin kontrol edin.
Evet, agda oturum açın yazısına bastığımda beni 192.168.1.1 diye bir siteye atıyor oradan modem arayüzüne girebiliyorum. Modemin arkasında ki kullanıcı adı ve şifre kullanılarak giriyorum, servis yönetimi kısmında "PPP varsayılan kullanıcı adı ve şifre kullanılıyor diyor. Lütfen sağlayıcın izin size verdiği kullanıcı adını ve şifreyi girin" gibi bir şey diyor. Bu kullanıcı adi ve şifreyi neden alabilirim?

Hızlı kurulum var birde, onu yapsan olur mu acaba?

Bu arada ağ ayarlarına girdiğimde kullanıcı adi ttnetpppoe@ttnet gibi bir şey yazıyor, şifre ise yıldızlı göremiyorum. Buraya ne gireceğim? PPP dedigi yer burası sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Türk Telekom'dan ağ şifresiyle adını isteyin. Sonra onları modeme girin aktif olur büyük ihtimal.

Belki de ISS kullanıcı adı ve şifrenizi manuel ayarlamanız gerekiyordur. Dilerseniz sağlayıcınızdan aldığınız bilgileri direkt cihaza yazın ve kaydedin.

En olmadı reset atın router'a.

Belki de ISS kullanıcı adı ve şifrenizi manuel ayarlamanız gerekiyordur. Dilerseniz sağlayıcınızdan aldığınız bilgileri direkt cihaza yazın ve kaydedin.

En olmadı reset atın router'a.
Ilk dediğinizi yaptım, kolay kurulum da yaptım. PPP çalıştı kullanıcı adi ve şifre girdim ama IP adresi sorunu diyor bu seferde. Analiz da öyle yazıyor.

Verdiği hatalar bunlar. IP adresi full kirmizi gözüküyor karaladim orayı.

Ağda oturum açın diyor halen WIFI'ya bağlandığımda. Allah kahretsin 3 gündür bu işle uğraşıyorum. Ve 3 gündür internete bağlanamıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20241231_180928.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
Hangi sağlayıcıyı kullanıyorsunuz?

Hangi sağlayıcıyı kullanıyorsunuz?
Türk Telekom. Bilgisayardan denedim az önce "eylem gerekiyor" diye hata verdi. Tarayıcı da bi sayfaya atıyor ama sayfa açılmıyor. Bir de modem kurulumu yaptım ISS'nın verdiği kullanıcı adı şifreyi doğru şekilde girdim ama yine aynı hatayı vermeye devam ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…