• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Türk Telekom fiber kurulumda ana fiber kablo odadan odaya çekilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rauay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 210
  • Etiketler Etiketler
    modem

rauay

Başarılı
Selam. Yeni eve taşınacağız. Halihazırda Netspeed 100 Mbps kullanıyorum. Kapatıp yeni eve Türk Telekom 1000 Mbps bağlatacağız. Ama sorun şu: Sarı fiber kablosu oturma odasında. Kendi odama kadar kabloyu oraya çekerler mi yoksa olduğu yerde mi yaparlar direkt?

Olduğu yere yapıyorlar, ücret karşılığı uzatırlar mı bilemiyorum, ama siz GPON'dan kendi odanıza kablo çekip modemi odanızda çalıştırabilirsiniz.

İfadeler: 144
Fiber kablo birlestirebilmek icin ozel bir alet gerekiyor, herkeste bulunmuyor.
Ust mesajdaki gibi lan kablosu cekebilirsiniz.

@rauay, fiber kablonun girdiği cihazdan modeme kablo gider, fiber cihazı sabit kalabilir, modeme giden kabloyu daha uzun bir kabloyla istediğiniz yere çekip modemi orada çalıştırabilirsiniz.

Yeni taşındığınız evde fiber kablosu farklı odada mevcut ve siz kabloyu odanızda sonlandırmak istiyorsunuz. Benim anladığım bu. Hat taşıma yapmıyorsanız TT size sıfırdan kablo çekmeli. Mevcut olanı kullanayım istiyorsanız kablo uzunluğu yetiyorsa ya siz taşıyın (kablo yerleşimini yapın. Kroşe, köşe dönme işlerini yine TT yapsın.) Ya da gelen ekiplerden rica edin.

Hocam aslında CAT 6 kablosu odama kadar gelse yeter ama evdekiler kablo kirliği olur diyor.

Evin krokisini ve fiber kablonun girdiği yeri bilemediğimiz için iyisini siz bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…