- Makaleler
- 2
Selam dostlar. Yaklaşık 2,5-3 hafta önce sokağıma Türk Telekom ekipleri geldi ve DSL kablomun çekili olduğu karşı binaya fiber ruloları taktılar. Ayrıca "Hiperonline" adlı bir markanın 1000 Mbps'lik posterinin asıldığını gördüm. Problem şudur ki sokaktaki çoğu evde (bizim evimiz de dahil) fiber altyapı hâlâ gözükmüyor. Arka sokaktaki evlere baktığımda ise 100 Mbps fiber altyapı görüyorum. TurkNet kullanıcısıyım ve Türk Telekom altyapısı üzerinden internet alıyorum. İşin garip kısmı ise kimsenin ne yaptığını bilmemesi. Türk Telekom'u aradım, "Biz buradan göremiyoruz," dediler. TurkNet'i aradım, "Caddenize kadar fiber gelmiş, yakında evinize gelir," dediler. Hiperonline'ı aradım; altyapının kendilerine ait olduğunu ve başvuruyla bağladıklarını söylediler. Karşı binanın sahibine sordum; bu kabloların kendi evlerine değil, arka binalara ait olduğunu söyledi. Durum arap saçına döndü ve kafam çok karışık. Sizce ne yapmalıyım veya uzman arkadaşlara göre son durum ne olur?
Konu hortlatması gibi olmasın ama bir güncellemem var dostlar. Binamıza kablo çekilmiş. Ama kutu çekilmemiş daha sanırım. Çünkü ne bizim binada ne de karşı binada bir kutu gördüm. Umarım yakın zamanda gelip kutuyu takarlar. Konu çok ilgi görürse bütün bu deneyimi toplayıp yeni bir konu olarak açabilirim belki. Bazı arkadaşlarada yardımcı olmuş olur.
Ayrıca Türknet Gigafiberin yavaş yavaş bizim sokağa gelmeye başladığını fark ettim. Sokakta yeni yapılmış bir binaya Türknet gigafiber kutusu çekmiş. Bizim binamıza sadece ben ve ailem başvurduk ama gelir mi bilmiyoruz. Gelişmelerden haberdar ederim.
Konu hortlatması gibi olmasın ama bir güncellemem var dostlar. Binamıza kablo çekilmiş. Ama kutu çekilmemiş daha sanırım. Çünkü ne bizim binada ne de karşı binada bir kutu gördüm. Umarım yakın zamanda gelip kutuyu takarlar. Konu çok ilgi görürse bütün bu deneyimi toplayıp yeni bir konu olarak açabilirim belki. Bazı arkadaşlarada yardımcı olmuş olur.
Ayrıca Türknet Gigafiberin yavaş yavaş bizim sokağa gelmeye başladığını fark ettim. Sokakta yeni yapılmış bir binaya Türknet gigafiber kutusu çekmiş. Bizim binamıza sadece ben ve ailem başvurduk ama gelir mi bilmiyoruz. Gelişmelerden haberdar ederim.
Son düzenleme: