Türk Telekom hizmet aksaklıklarında ücret iadesi sağlıyor mu?

Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Türk Telekom, maşallah 3 haftadır neredeyse her 2 günde bir internet kesintisi yaşatmaya başladı. Sürekli hizmet kesiliyor ama ücret alırken tam alıyorlar. Bir değil, iki değil, kaç defa kesinti yapacaksınız? Her kesintide siteye girip baktım; ya "arıza nedeniyle" ya da "hizmet kalitemizi artırmak amacıyla" yazıyor. Ne dizi izlemek ne de bir şey indirmek mümkün. İnternet hızları da yerleri öpüyor; mübarek 35 Mbps hizmet paketinde altyapı var, 12.5 Mbps geliyor, arada tam stabil bile değil. Oyun oynarken ping yükselmeleri mi dersiniz, sorun dolu. Kusura bakmayın, çok fazla şey yazmış olabilirim; dizinin ortasında internet kesilince sinirlerim tavan yaptı.

Asıl sorum şu: Ben şimdi müşteri hizmetlerini arayıp durumdan şikayetçi olsam, bu ayki faturamdan kesinti yaşanan günlerin tutarını veya kesinti yaşandığı için bu ayın faturasını yarıya bölmek mümkün mü? Vodafone da internet çekmediği için mobilde hediye olarak tek faturamı onlar ödediler. Zaten Vodafone faturası yüksek değildi ama müşteri memnuniyetinde Vodafone. Aynı şeyi Türk Telekom’da yaparlar mı? 480 TL ücret alıyorlar, her Allah’ın günü kesinti yaşatıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu yaşadım gelip yeni modem taktılar (ücretsiz)
Sorunuza gelecek olursam o gün içinde hiç kullanmazsanız yani modemi kapatırsanız gün başı iade gerçekleşir evet saçma ama hiç kullanmamanız gerekiyor ücret iadesi için
  1. Resetleyin modemi 10dkliğina kapatın.
  2. Modem değiştirilmesini talep edin.

Hocam sorun modemde değil olsa değiştirilir de.
Telekom'un uygulamasında planlı ve plansız internet çalışmaları diye bir menü var orada yazıyor. Ve etkilenen biziz zaten. Komşulara da sordum, tüm mahallenin interneti yok.
444 1 444'ü aradım müşteri hizmetlerine bile bağlanmadan söylediler zaten, altyapı yenilemesi doğal gaz elektrik su gibi altyapı çalışmaları veya çalınan kablolar nedeniyle hizmet kesintisi yaşıyorsunuz diye söylediler. Ardındanda mesaj geldi kesinti için özür diliyoruz haftalık 5 GB interneti hattınıza tanımlamak için şu numaraya şu kodu atın diye bende attım ve hattım Vodafone olmasına rağmen yüklendi ama ne kadar memnunum derseniz orası tartışılır 5 GB 1 gün için bile az sayılır çünkü evde aldığım hizmet sınırsız internet ve bulut oyun teknolojileri kullandığım için zaten 1 saatte 15 GB gibi korkunç büyüklükte internet kullanıyorum. Ve kaldı ki fazla verselerde kendi mobil altyapıları vasat durumda arama bile yapılamıyor çekmiyor, Vodafone'da da durum benzer şekilde çok iyi çekmese de idarelik çekiyor.

Kullanmadığınız günleri faturadan düşürttürebilirsiniz. Aylık ortalama kullanımınıza bakıyorlar ve ona göre bir fiyat çıkartıyorlar. Aynısı korona zamanı başıma gelmişti o zaman 200 küsur olan fatura 3 hafta kablo çalındığı için kullanamamıştık 20 küsur TL ödemiştik. Biz direkt müdürlük ile konuşup fiyattan düştük telefondaki müşteri temsilcisi yapar mı emin değilim. Biraz sıkıştırın darlayın müşteri temsilcisini öyle işlem sağlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…