REALRTX
Uzman
Merhaba,
İzmir'de ikamet etmekteyim. Binamıza Türk Telekom tarafından fiber optik kablo çekimi yapıldı ancak aktivasyon sürecinde ciddi bir koordinasyonsuzluk yaşıyorum.
Mevcut durum:
10 Nisan tarihine kadar beklemeli miyim, yoksa yerel müdürlük üzerinden teknik ekiple doğrudan iletişime geçmek süreci hızlandırır mı? Benzer bir "fiziksel kablo var ama sistemde yok" süreci yaşayan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
Teşekkürler.
İzmir'de ikamet etmekteyim. Binamıza Türk Telekom tarafından fiber optik kablo çekimi yapıldı ancak aktivasyon sürecinde ciddi bir koordinasyonsuzluk yaşıyorum.
Mevcut durum:
- Fiziksel durum: Fiber kablo bina girişine kadar getirildi, rulo halinde kutulama (ofdk) bekliyor. Uçları şu an açıkta ve korumasız durumda.
- Sistem kaydı: Kablo çekilmesine rağmen altyapı sorgulamalarında hala "altyapı yok" veya "VDSL" görünüyor.
- BTK süreci: Şikayetim üzerine BTK kanalıyla gelen resmi cevapta; önce adresimde altyapı bulunmadığı belirtilmiş, hemen ardından ise çalışmanın nisan ayı sonuna kadar tamamlanmasının öngörüldüğü bildirilmiştir.
- Güncel durum: Şikayetlerin devamı üzerine aktivasyon ve kontrol için tarafıma en geç 10 Nisan 2026 tarihi verilmiştir.
10 Nisan tarihine kadar beklemeli miyim, yoksa yerel müdürlük üzerinden teknik ekiple doğrudan iletişime geçmek süreci hızlandırır mı? Benzer bir "fiziksel kablo var ama sistemde yok" süreci yaşayan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
Teşekkürler.